Himmel og hav Skrevet 8. februar 2012 #2 Skrevet 8. februar 2012 Kjøttsuppe: Kok kjøttet med en suppekvast til det er mørt ( det trenger lang koketid). Så tar du ut kjøttet, siler krafta og koker den opp igjen med skiver av gulrot, persillerot, strimlet kål og kjøttet skåret i fine munnfuller om du har lite kjøtt. Smak til med salt, pepper og evt litt buljong om smaken ikke er kraftig nok. Om du har mye kjøtt så serverer du det etter suppa med kokte poteter, grønnsaker fra suppa og løksaus. http://www.matprat.no/tradisjon/tradisjonelle-oppskrifter/loksaus/ Kosemat
Anonym bruker Skrevet 8. februar 2012 #3 Skrevet 8. februar 2012 Kjøttsuppe: Kok kjøttet med en suppekvast til det er mørt ( det trenger lang koketid). Så tar du ut kjøttet, siler krafta og koker den opp igjen med skiver av gulrot, persillerot, strimlet kål og kjøttet skåret i fine munnfuller om du har lite kjøtt. Smak til med salt, pepper og evt litt buljong om smaken ikke er kraftig nok. Om du har mye kjøtt så serverer du det etter suppa med kokte poteter, grønnsaker fra suppa og løksaus. http://www.matprat.n...rifter/loksaus/ Kosemat Tusen takk:) sikkert et dumt spørsmål, men hva er en suppekvast? Tar gjerne mot flere tips også
Anonym bruker Skrevet 8. februar 2012 #4 Skrevet 8. februar 2012 Du kan jo lage sosekjøtt? Det syns jeg er megagodt. Kjøttet egner seg jo best til supper og gryteretter. 1kg høyrygg 4 ss margarin 5 ss hvetemel 9 dl kjøttkraft eller buljong 1 løk 1 ts salt 1/2 ts pepper 2 ss margarin til steking Brun margarin og mel, tilsett buljong eller kjøttkraften + krydder. Kutt kjøttet i biter, stek det sammen med oppkuttet løk. Ha det deretter i sausen. la det trekke under lokk i en times tid. Ikke koke, men rett under kokepunktet skal det være..
Himmel og hav Skrevet 8. februar 2012 #6 Skrevet 8. februar 2012 Kjøttsuppe: Kok kjøttet med en suppekvast til det er mørt ( det trenger lang koketid). Så tar du ut kjøttet, siler krafta og koker den opp igjen med skiver av gulrot, persillerot, strimlet kål og kjøttet skåret i fine munnfuller om du har lite kjøtt. Smak til med salt, pepper og evt litt buljong om smaken ikke er kraftig nok. Om du har mye kjøtt så serverer du det etter suppa med kokte poteter, grønnsaker fra suppa og løksaus. http://www.matprat.n...rifter/loksaus/ Kosemat Tusen takk:) sikkert et dumt spørsmål, men hva er en suppekvast? Tar gjerne mot flere tips også Suppekvast er grønnsaker og urter som du slenger oppi for å lage god kraft. Gjerne stilkene fra persille, selleri, purre osv. Jeg slenger gjerne i en hel gulrot og litt løk også.
Major HotLips Houlihan Skrevet 8. februar 2012 #7 Skrevet 8. februar 2012 Jeg skal prøve meg på denne oppskriften på lørdag, Det ser skikkelig godt ut ! http://www.matpaabordet.com/2012/01/one-pot-wonder-lettvint-gryterett.html
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå