Gå til innhold

Damper dere pinnekjøttet under lokk?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Sikkert et veldig dumt spørsmål :P

Men jeg skal lage pinnekjøtt for første gang, og lurer på om jeg skal ha lokk over kjelen? Det høres mest logisk ut, men kanskje det blir for tett?

Fortsetter under...

Skrevet

Ja, ellers blir det fort tørt. SKal jo koke i noen timer.

Skrevet

Husk at kjøttet ikke skal ligge i vannet, det skal aldri overstige risten eller pinnene kjøttet ligger på. Da kokes kjøttet. Det skal kun dampes.

Uansett oppskrift, damp det LENGE! Vi damper det ca 5-6 timer, kjøttet skal IKKE sitte fast i pinnene, det skal løsne lett ved berøring.

Da syntes vi det er perfekt.

Husk å ta av fettet som samler seg på overflaten av vannet med jevne mellomrom og pass på å etterfylle vann ved behov.

 

Kos dere! :)

Skrevet

NB NB

 

Det er veldig viktig å etterfylle med vann, ikke så nødvendig å ta av fettet, men det må for guds skyld ikke koke tørt. Da blir alt ødelagt, det blir ekkel brent smak på alt.

Skrevet

Det går fint an å koke kjøttet også, Hellstrøm anbefaler:) kokes ca to timer på svak varme, blir mørt og saftig.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...