Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #1 Del Skrevet 15. desember 2011 Jeg får aldri kålrabistappen slik jeg vil ha den. Sist hadde jeg oppi litt mel, og da ble den bedre, men likevel ikke slik jeg vil ha den. Når jeg bare moser den og tilsetter fløte, salt og pepper så blir den ikke sånn grøtaktig som jeg vil ha den, og den smaker ikke stappe, bare most kålrabi.. Hvordan lager dere verdens beste kålrabistappe? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #2 Del Skrevet 15. desember 2011 Sørge for å la vannet renne godt av kålrabien kanskje? Og ha oppi noen poteter og kanskje en gulrot eller to? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879505 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #3 Del Skrevet 15. desember 2011 Noen har oppi fett fra pinnekjøttet for å gi smak :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879506 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #4 Del Skrevet 15. desember 2011 "Når jeg bare moser den og tilsetter fløte, salt og pepper så blir den ikke sånn grøtaktig som jeg vil ha den, og den smaker ikke stappe, bare most kålrabi" Håper ikke du glemmer det livsviktige og deilige SMØRET som er et must i stappen! ;-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879513 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #5 Del Skrevet 15. desember 2011 Ikke ha i mel, det må jo ødelegge alt. Kok opp en kålrabi i biter, sammen med en stor gulrot, og to middels poteter. Potetene er det som binder litt sammen. Enten tar du ut potetbitene (de kan være større enn resten) og moser i mikser, eller alt sammen, men da for hånd. Poteter som blir most for mye blir bare stivelse og som seigt lim. Ha i en diger (da snakker vi diger) klatt smør og la smelte ned, og tilsett fløte til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og sukker (dersom gulroten ikke var nok). Vel bekomme. Og dette er forresten ingen oppskrift jeg har lest noe sted, dette er slik jeg har funnet ut at det "må" gjøres. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879520 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Solbrak Skrevet 15. desember 2011 #6 Del Skrevet 15. desember 2011 Kålrabistappe er det viktigaste med heile julemiddagen!! Eg brukar ha gulrot og potet i lag med kålroten, då får du en deilig farge å den og stivelse frå poteta gjer den tjukkare! La vatnet silast godt av! Ellers et eg raus med fløyte, smør, salt pepper og MUSKAT! Mmmm... Kan bruke pinnekjøttsky og men litt forsiktig der, kan fort bli for salt!! Lykke til!! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879728 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #7 Del Skrevet 15. desember 2011 Helt enig med Solbrak. Muskat er viktig i stappen. Smak mens du krydrer slik at du får rett smak. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879734 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #8 Del Skrevet 15. desember 2011 Nei, glemmer selvfølgelig ikke smøret! HI Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879743 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mentha Skrevet 15. desember 2011 #9 Del Skrevet 15. desember 2011 Når du koker kålrabien har du oppi et par-tre store poteter som du så moser sammen med kålrabien når det er ferdig kokt. Tilsett så litt smør, fløte eller melk, bitelitt revet muskat og salt og pepper. Hvis du vil ha den litt fyldigere kan du tilsette en god ss seterrømme (lettrømme blir for syrlig). Nam nam! Stalltips: Hvis du vil ha en liten ekstra perfeksjon - ta et par spiseskjeer kraft fra pinnekjøttet og ha oppi, i steden for salt. Det er min hemmelige ingrediens Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879747 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #10 Del Skrevet 15. desember 2011 Tusen takk for gode tips... Skal lage en middag i neste uke hvor jeg kan lage kålrabistappe, slik at jeg får testet ut poteter, gulrot og muskat i den.. Tusen takk. Føler at julemiddagen blir ødeleagt når kålrabistappen ikke er god. Kun svigers som kommer, og de bare moser den slik jeg gjør, men det er ikke sånn den skal være.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879748 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mentha Skrevet 15. desember 2011 #11 Del Skrevet 15. desember 2011 Hehe, ser jo nå at du har fått stort sett akkurat de samme tipsene i de foregående innleggene Da blir det nok bra uansett! Lykke til Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879749 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #12 Del Skrevet 15. desember 2011 Mel er ikke særlig godt i kålrabistappe. Bruk et par poteter per kålrabi i stedet, det jevner stappen og gir mer grøtaktig konsistens. Jeg bruker noen gulrøtter i tillegg, for å gi farge og smak. Jeg koker grønnsakene møre og moser dem. Deretter tilsetter jeg sky fra ribben en sausause av gangen, og lar væsken koke bort. Da blir fettet og smaken igjen. Smak på stappen mellom hver ause, det kan lett bli mye salt. Når du er fornøyd med saltsmaken tilsetter du en fløteskvett, salt, pepper og litt muskat. Når jeg lager stappe til potetball bruker jeg smør, til fåreribbe er det bortkastet da fettet i ribbekjelen gir enda fyldigere smak. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879759 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Solbrak Skrevet 15. desember 2011 #13 Del Skrevet 15. desember 2011 Eg likar den best når den har litt konsistens so eg mosar den ikkje veldig mykje... Men smaken er som baken- delt!! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879834 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #14 Del Skrevet 15. desember 2011 Jeg lager verdens beste kålrabistappe!! Oppskrift fra svigermor! Og du over her: Det MÅ være mel i kålrabistappen..hvis ikke blir den vassen både i utseende og smak, og fløten skiller seg lett ut fra kålrabien etter en liten stund!! Vel... Koker kålrabien godt med smør og pepper. moser den med håndmoser (sånn trykke-dings) - IKKE stavmixer! Har i MYE smør, litt salt, og litt pepper imens jeg moser kålrabien. Så har jeg i litt melk/fløte, og setter stappen på kok igjen. Begynner så å tykne den med mel. strør på litt av gangen og lar den småkoke. Bruker ca 5 store spiseskjeer mel... Blir den litt tykk, så har jeg i mer smør. Til slutt har jeg i litt sukker. det gjør stappen blank og fin og gir god smak. denne er den beste stappen jeg noen gang har smakt iallefall!!! Lykke til ) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879861 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #15 Del Skrevet 15. desember 2011 Det må slettes ikke være mel i stappen, poteter gjør samme nytten som jevning faktisk! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879870 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #16 Del Skrevet 15. desember 2011 Enig med 11:45 Det må være mel i stappen. Lag gjerne en jevning med fløte og mel Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879875 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #17 Del Skrevet 15. desember 2011 11:48 igjen. Vi bruker både fløte og mel + potet. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879878 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #18 Del Skrevet 15. desember 2011 jeg mener fortsatt at det MÅ være mel i kålrabistappen! Poteter binder sammen, ja, men ikke på samme måte som melet!! Så det så!! ;oP Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879888 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #19 Del Skrevet 15. desember 2011 amen! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143879895 Del på andre sider Flere delingsvalg…
bompitrollet Skrevet 15. desember 2011 #20 Del Skrevet 15. desember 2011 Tips jeg har fått fra flere kokker: skrell kålrabien dagen før, og IKKE legg den i vann. La den ligge i skål til den skal kokes. Kok med vann som dekker så vidt. Ellers bruker jeg gjene litt potet, pepper og kraft fra pinnekjøttet. Det er viktig at det er fettet og ikke kokevannet (hell mye væske over i høyt litermål og øs av fettet som legger seg på toppen) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143880185 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #21 Del Skrevet 15. desember 2011 Litt potet oppi, pinnekjøttkraft, pepper, fløte og MASSE smør! ) nam! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143880386 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #22 Del Skrevet 15. desember 2011 Jeg har bare kålrabi, en skvett H-melk, salt, pepper, smør, kraft fra pinnekjøttet og muskat. Blir veldig god den:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143880451 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #23 Del Skrevet 15. desember 2011 La kålroten renne godt av (kok gjerne en gulrot eller to med kålroten), mos med pleiv eller potetmosmoser. Tilsett en del fett fra pinnekjøttet (eller hva det nå rt du serverer til) og litt smør. Kok opp og tilsett ganske mye fløte mens det småkoker. Smak til med salt og pepper. Hvis du vil ha en mildere smak med mindre kålsmak tilsetter du et par poteter. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143880546 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #24 Del Skrevet 15. desember 2011 Det er lekende lett! Kok et par gulrøtter i tillegg, renn godt av vannet, ha oppi masse godt smør, salt, pepper, sitron, bittelittsukker, masse fløte og bittelitt muskat. Velbekomme Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143880550 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2011 #25 Del Skrevet 15. desember 2011 En potet og noen gulrøtter i tillegg til det du gjør Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143879470-hvordan-lage-verdens-beste-k%C3%A5lrabistappe-til-julemiddagen/#findComment-143880616 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå