Anonym bruker Skrevet 11. desember 2011 #1 Skrevet 11. desember 2011 Min gamle bestemor lagde en kake til jul som hun kalte hvite snipper, de hadde samme fasong som sirupsnipper men var hvite og "porøse" som kakemenn og hadde kanel og sukker strødd på toppen. Jeg kan ikke finne noen oppskrift på slike kaker, er det noen som kan hjelpe. Hun vokste opp på hedmarken, kan det være noe lokalt derfra? Fikk så lyst på slike kaker, minner så om henne... Er det noen som sitter på en oppskrift, eller har et annet navn på dem? På forhånd tusen takk.
Anonym bruker Skrevet 11. desember 2011 #2 Skrevet 11. desember 2011 Kanskje du rett og slett kan lage sirupssnipper uten sirup? Siden dette tydeligvis er en slags "avart" av sirupssnipper? Evt ha litt ekstra melk eller vann i deigen.
Anonym bruker Skrevet 11. desember 2011 #3 Skrevet 11. desember 2011 Her er min bestemors oppskrift på tjukksnipp. Dette er en enorm porsjon, trykte de ut med pepperkakeformer i år, og det ble 120 stk. 1/2 liter kefir 500 g smeltet margarin (avkjøl margarinen) 5 kopper sukker 1 egg kardemomme 5 ts hjortetakk 5 ts bakepulver mel til passe deig. (det trengs ganske mye mel) stekes på ca 180 g, steketiden må du prøve deg litt frem på, ca ti min Vet også at noen bruker perlesukker oppå disse.
Anonym bruker Skrevet 11. desember 2011 #4 Skrevet 11. desember 2011 Denne oppskriften kommer fra østerdalen.
Anonym bruker Skrevet 11. desember 2011 #5 Skrevet 11. desember 2011 Tusen takk for svar, den oppskriften der lignet veldig på jødekaker gjorde den ikke? Lurte litt på om det var det bestemor laget skjønner du, bare at hun laget snipper istedenfor rundinger... Men nå har jeg funnet ut hva det var hun laget, har drevet litt etterforskning i familien osv, fått mamma til å ringe både hit og dit, og spurt selv andre steder. Det hun laget heter bestemorsnipper I følge en av de gamle i familien brukte de i gamle dager smulten de hadde laget smultringer i istedenfor smør i denne kaken... Mange foretrekker å lage den med bakepulver istedenfor hjortetakk, og man kan lage den med vanlig melk istedenfor surmelk. Skal definitivt lage i morgen http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?1276
Karil Skrevet 11. november 2019 #6 Skrevet 11. november 2019 Vet moren min lagde snipper av restene av sulten fra smultring kokingen. Noen der ute som kjenner til dette. Skulle så gjerne funnet oppskriften
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå