Gå til innhold

Hvordan lage en god saus til biff/svin indrefilet o.l?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte å prøve å lage fra bunnen av, men er ikke særlig flink på sauser, så blir ofte posesaus :S... tenkte en sånn med litt god og kraftig smak, med kjøttkraften i etc som man ikke trenger så mye av på tallerkenen.

 

Noen som har en god oppskrift eller kan gi meg noen gode tips?

Fortsetter under...

Skrevet

Til både biff og svin egner soppsaus seg godt, og det er heller ikke vanskelig.

 

Jeg kjøper feks til 2 personer fem store sjampinjonger, skreller dem, grovhakker og koker først ut noe av vannet i dem.

 

Deretter tilsetter jeg to spiseskjeer med meierismør, og litt salt og pepper. Lar det surre litt i noen minutter.

 

Fyller deretter på med matfløte (ikke la det være supervarmt, matfløten kan være sensibel på varme) og tilsetter svinekraften eller skyen fra biffene. Har også brukt flytende buljong, det funket helt fint. Jevne med litt mel, eller maizena om du føler sausen er for flytende.

Skrevet

Selv til dette bruker jeg; Sopp å smør ilag litt... så litt bacon å litt løk,lar dette surre 1-2minilag. Der etter fløte å lar dette koke opp :)

 

Åsså kjøtt å grill krydder til man får den smaken man vill ha...

Skrevet

Til biff lager vi noen ganger rødvinsaus fra bunn, knall god!

Bare koker 3 dl vin til 1 dl, og heller i 2 - 3 dl kraft. mmmm

 

 

Ellers bruker vi mye fløtesaus på pose, bare bytter ut meste av vannet med kraft! mmmm :))

Det kan du gjøre med alle posesausene..

 

Blir sulten jeg! Hehehe

Skrevet

føyer til at om du tar to surrer to fin kuttede sjalottløk sammen med en stor spiseskje tomat purre før vinen, så vil jeg i alle fall også like det :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...