Anonym bruker Skrevet 6. november 2011 #1 Skrevet 6. november 2011 Guttungen har bursdag i morgen og det kommer to fra bhg som har cøliaki og glutenallergi. Kan jeg bake uten mel da, eller er det andre ting en med cøliaki og glutenallergi ikke tåler?
Anonym bruker Skrevet 6. november 2011 #2 Skrevet 6. november 2011 Det er vel det samme? Uansett; toro sine 1--2-3 muffins og langpannekaker er glutenfrie..
Anonym bruker Skrevet 6. november 2011 #3 Skrevet 6. november 2011 Okay Så kjekt Men er det hvetemel som er problemet til de med cøliaki/glutenallergi?
Anonym bruker Skrevet 6. november 2011 #4 Skrevet 6. november 2011 hvete, rug, bygg, havre, spelt inneholder gluten, så det kan de ikke spise.
Anonym bruker Skrevet 6. november 2011 #5 Skrevet 6. november 2011 Hvetemel, bygg, rug.....osv. Anbefaler deg å google det hvis du er usikker på hva de kan spise. Jeg fikk diagnosen for et halvt år siden og jeg er fortsatt under opplæring. Kan lage ostekake med glutenfri digestivekjeks, langpanne sjokoladekake fra Toro og en muffinstype. Hvis dere skal servere pølser så sjekk innholdet. Gilde er i hvert fall safe. Ellers burde vel foreldrene ta kontakt med deg og fortelle hva barna kan spise, eventuelt ta med mat til barna sine om det er noe som de ikke kan spise.
Anonym bruker Skrevet 6. november 2011 #6 Skrevet 6. november 2011 Mulig de må holde seg unna hvetestivelse også, men det må nesten foreldrene opplyse om i god tid i forveien.
<3 mine søte små<3 Skrevet 6. november 2011 #7 Skrevet 6. november 2011 Havre kan de ha. men i den forstand glutenfri.
<3 mine søte små<3 Skrevet 6. november 2011 #8 Skrevet 6. november 2011 gå inn på allergikokken.no mange gode oppskrifter der. bare huk av for de allergier som barnet har.
Anonym bruker Skrevet 6. november 2011 #9 Skrevet 6. november 2011 Er dette det samme som lavkarbo? Jeg går på lavkarbo og skal ikke ha i meg rug,hvete,bygg osv. Kan man ta lavkarbo som utg.punkt? Ikke hi
Anonym bruker Skrevet 6. november 2011 #10 Skrevet 6. november 2011 Kan ta lavkarbo som utg.punkt, men husk at det er gluten i spelt. Jeg har cøliaki og kan ikke spise havre som noen andre foreslår over her.. Alle de kakene i frysedisken fra Almondy er også glutenfrie.
Anonym bruker Skrevet 6. november 2011 #11 Skrevet 6. november 2011 Når man har cøliaki kan ikke tarmtottene fordøye gluten-proteinet. Glutenallergi er vel det mange selvdiagnostiserer seg med (veldig trendy for tida) når de finner ut at de har det bedre uten gluten enten pga sopp eller andre ting. For noen er det sikkert sant, for mange er det nok unødvendig å kutte ut gluten. (Kilde: jeg har cøliaki)
Anonym bruker Skrevet 6. november 2011 #12 Skrevet 6. november 2011 Trendy?! du mener ikke at noen frivillig spiser glutenfritt? Uten å ha blitt utredet? Jeg synes det er et sabla styr å sette seg inn i alt. Fikk cøliaki diagnose ifjor...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå