Hufsla Skrevet 26. oktober 2011 #1 Skrevet 26. oktober 2011 Så akkurat reklame for 5 om dagen, og tre av de skulle være grønnsak. Så sier hun ene: poteter teller jo ikke, så her må vi lure inn andré grønnsaker. Men hvorfor? Det er da en veldig næringsrik grønnsak, ser ikke noe selvfølgelig i at den ikke teller?
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #2 Skrevet 26. oktober 2011 kanskje fordi at det er et av de mest spiste grønnsakene, og derfor så teller den ikke med.. Har lurt på dette selv og.
3 nøtter til Askepott Skrevet 26. oktober 2011 #3 Skrevet 26. oktober 2011 Jeg har også lurt på det. Det burde hete: 5 OM DAGEN, MEN INGEN POTETER.
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #4 Skrevet 26. oktober 2011 Fordi potet er vomfyll. Og har omtrent like mye næring i seg som ris eller pasta. Altså ikke så sundt som mange skal ha det til. Samtidig er potet stort sett bare stivelse og karbohydrater som jo ikke er sååå sunt heller. Poenget med 5 om dagen er jo å tilføre vitaminer, mineraler, sporstoffer og antioksydanter, helst i form av frisk frukt, grønnsaker eller nøtter. Og de tingene inneholder mye av de nevnte stoffer.
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #5 Skrevet 26. oktober 2011 Den inneholder iallefall masse c-vitamin... Den må være ganske næringsrik, ellers hadde de ganske enkelt ikke overlevd under krigen. Stort sett potet de åt da...
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #6 Skrevet 26. oktober 2011 Her er næringsinnholdet i potet : Per 100 gram: Energi 307 kJ (72 kcal) Vann 75 g Protein 1,9 g Karbohydrater 15,2 g Fett 0,1 g Kostfiber 1,6 g Kalium 468 mg C-vitamin 11 mg Så er ikke så mye næring i en potet nei.
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #7 Skrevet 26. oktober 2011 En potet inneholder ca 11 mg c-vitamin pr 100 g En appelsin inneholder ca 60 mg c-vitamin pr 100 g
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #8 Skrevet 26. oktober 2011 Potet er en viktig næringskilde som bidrar til mye vitaminer, mineraler og antioksydanter til kostholdet vårt i tillegg til at den gjør oss mette. Fra helsedirektoratets sider: "Kokt/bakt potet er en allsidig næringskilde og bidrar blant annet med kostfiber, vitamin C, folat og antioksidanter. Den har også et høyt innhold av kalium som kan være gunstig for blodtrykket. Dessuten bidrar kokte/bakte poteter med energi uten å tilføre fett og sukker. En porsjon kokt/bakt potet (150 g) inneholder 105 kcal (440 kJ), mens tilsvarende mengde pommes frites kan inneholde 360 kcal (1520 kJ) og potetchips 790 kcal (3295 kJ). Sammenlignet med ris og pasta inneholder poteter mindre energi per vektenhet og mer av flere vitaminer og mineralstoffer per kalori, se figur i margen på høyre side." http://www.helsedirektoratet.no/ernaering/matvarer_og_n_ringsstoffer/matvaregrupper/poteter__pasta_og_ris_66514 Hvis du ønsker å se en sammenlikning av nærringsinnholdet i potet, pasta og ris kan du se her: http://www.helsedirektoratet.no/vp/multimedia/archive/00014/Innhold_av_n_ringsst_14545a.pdf Som du ser kommer poteten soleklart best ut.
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #9 Skrevet 26. oktober 2011 Poteter har veldig høyt innhold av stivelse og karbohydrater; som kroppen omdanner til sukker. Det samme med pasta, så man bør begrense inntaket.
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #10 Skrevet 26. oktober 2011 Det er ikke noe problem å telle poteter, jeg gjør det flere ganger i uka:) 1,2,3,4,5,
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #11 Skrevet 26. oktober 2011 Det er anbefalt å spise en god del potet selv om det ikke skal regnes med blant de 5. Det er mye annen sunn mat som heller ikke teller med. Poteten er vesentlig sunnere enn ris og pasta og bør derfor oftest foretrekes fremfor disse. Skulle poteten vært med i 5 om dagen burde det sansynligvis het 5,5 eller 6 om dagen. Da burde totalinntaket være høyere.
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #12 Skrevet 26. oktober 2011 Ikke det høyeste innholdet av de viktige stoffene, nei, men mye høyere enn for pasta og ris. I tillegg må man se på at poteten er noe man oftest spiser ganske mye av. En porsjon potet er vel ofte på rundt 150g. Da monner det en del i forhold til for eksempel basilikum som har skyhøye verdier pr 100g, men som vi sjelden får i oss mer enn 5g om dagen av for eksempel. Alternativet til potet er som regel heller ikke frukt eller gronsaker men ris, brød eller pasta. Da er det for de aller fleste av oss bedre å velge potet.
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #13 Skrevet 26. oktober 2011 Poteten er sunn, og gir god metthet. Disse lavkarbohysterikere begynner å irritere meg ganske mye merker jeg...
Anonym bruker Skrevet 26. oktober 2011 #14 Skrevet 26. oktober 2011 Ikke bare deg. Det virker som en del tror at vi ikke trenger hverken fyllstoffer eller "drivstoff".
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå