Gå til innhold

Vet dere egentlig hva løype i ost egentlig er-..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kalvemager.De blander i oster for å få det til å binde seg sammen.

Fortsetter under...

Skrevet

Derfor kan ikke vegetarianere spise ost heller...

Skrevet

Så du syns ikke det er ekkelt ?Selv om du spiser kjøtt

Skrevet

Ikke i alle oster. I nordbo-osten er løypen laget av sopp. Dermed er den halal-merket (tror det er innmatgreia som gjør at muslimer ikke kan spise ost av animalsk løype).

 

Selv spiser jeg gjerne ost i alle varianter. Har også spist lungemos ved flere anledninger, og hadde sikkert spist lever også om det smakte bedre enn det som er tilfelle (liker godt leverpostei, forresten).

Skrevet

Det kan også være et enzym fra svin, så normal gulost er hverken halal eller vegetar godkjent.

 

Det finnes en ost fra Tine som heter Nordbo som lages uten løype, og kan spises av både veggiser og muslimer.

Skrevet

Og ikke de som går for halal heller. Og kosher.

I allefall ikke den vanlige osten i "nærbutikken"

Annonse

Skrevet

Et enzym fra kalvemager. Innmat har folk spist i all sin tid. Skal du slutte å spise gelé også, da eller?

(Gelatin er et protein som er utvunnet fra blant annet sener, knokler og hud fra dyr.)

Skrevet

Btw.... Er dere klar over at i det meste smågodt er det gelatin som lages av reste-bindevevs-produkter fra svin (type føtter, snute, knokler). Ææææææsj.

Skrevet

Angående ekkelt, så er det ekkelt å være her på jorda. Det er ekkelt å puste... Vi spiser mat som vokser opp av jorda, der mange skapninger har råtnet. Vi drikker vann som tidligere har vært kloakk, etc.

Bare gå og kast opp med en gang, du...

Skrevet

Ja, jeg har sluttet å spise gelatin.

Skrevet

Nei, syns ikke det er så ekkelt. Syns det er ganske fantastisk at de har funnet bruksområder som gjør at man får brukt mer av dyrene som slaktes.

 

 

Skrevet

De fleste moderne meieri bruker vegetabilsk løype i osteproduksjonen sin nå i dag.

Fra tidligere tider brukte de enzymer fra kalvemagen for å fremstille løype. Noen osteprodusenter bruker nok gamlemåten fortsatt, men det er et fåtall.

 

Hemsegarden ysteri bruker bare vegetabisk løype f eks.

Skrevet

Tine bruker ikke vegetabilsk løyte.Ikke synnøve heller-Utrolig at de ikke har kommet lenger i dag.Syns det er å lure forbrukerne.Alt for å gjøre det billigst mulig.Æsj drit ekkelt..blæhhhhh

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...