Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #1 Skrevet 14. oktober 2011 Kalvemager.De blander i oster for å få det til å binde seg sammen.
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #2 Skrevet 14. oktober 2011 Derfor kan ikke vegetarianere spise ost heller...
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #3 Skrevet 14. oktober 2011 Så du syns ikke det er ekkelt ?Selv om du spiser kjøtt
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #4 Skrevet 14. oktober 2011 Ikke i alle oster. I nordbo-osten er løypen laget av sopp. Dermed er den halal-merket (tror det er innmatgreia som gjør at muslimer ikke kan spise ost av animalsk løype). Selv spiser jeg gjerne ost i alle varianter. Har også spist lungemos ved flere anledninger, og hadde sikkert spist lever også om det smakte bedre enn det som er tilfelle (liker godt leverpostei, forresten).
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #5 Skrevet 14. oktober 2011 Det kan også være et enzym fra svin, så normal gulost er hverken halal eller vegetar godkjent. Det finnes en ost fra Tine som heter Nordbo som lages uten løype, og kan spises av både veggiser og muslimer.
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #6 Skrevet 14. oktober 2011 Og ikke de som går for halal heller. Og kosher. I allefall ikke den vanlige osten i "nærbutikken"
Behnari Skrevet 14. oktober 2011 #7 Skrevet 14. oktober 2011 Et enzym fra kalvemager. Innmat har folk spist i all sin tid. Skal du slutte å spise gelé også, da eller? (Gelatin er et protein som er utvunnet fra blant annet sener, knokler og hud fra dyr.)
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #8 Skrevet 14. oktober 2011 Btw.... Er dere klar over at i det meste smågodt er det gelatin som lages av reste-bindevevs-produkter fra svin (type føtter, snute, knokler). Ææææææsj.
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #9 Skrevet 14. oktober 2011 Angående ekkelt, så er det ekkelt å være her på jorda. Det er ekkelt å puste... Vi spiser mat som vokser opp av jorda, der mange skapninger har råtnet. Vi drikker vann som tidligere har vært kloakk, etc. Bare gå og kast opp med en gang, du...
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #10 Skrevet 14. oktober 2011 Ja, jeg har sluttet å spise gelatin.
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #11 Skrevet 14. oktober 2011 Nei, syns ikke det er så ekkelt. Syns det er ganske fantastisk at de har funnet bruksområder som gjør at man får brukt mer av dyrene som slaktes.
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #12 Skrevet 14. oktober 2011 De fleste moderne meieri bruker vegetabilsk løype i osteproduksjonen sin nå i dag. Fra tidligere tider brukte de enzymer fra kalvemagen for å fremstille løype. Noen osteprodusenter bruker nok gamlemåten fortsatt, men det er et fåtall. Hemsegarden ysteri bruker bare vegetabisk løype f eks.
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2011 #13 Skrevet 14. oktober 2011 Tine bruker ikke vegetabilsk løyte.Ikke synnøve heller-Utrolig at de ikke har kommet lenger i dag.Syns det er å lure forbrukerne.Alt for å gjøre det billigst mulig.Æsj drit ekkelt..blæhhhhh
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå