Gå til innhold

Dere lavkarbo-damer.


Anbefalte innlegg

Jeg forstår ikke at dere tør jeg.. Senest på morgenen i dag var det om det i nyhetene, at det øker faren for hjerteinfarkt og at det er farlig med alt det fettet som legger seg rundt blodårene.Helseeksperter som uttalte seg. Tilogmed Fedon har jo gått ut med advarsler.. Ser en venninne av meg som dytter i seg ALT av fett.. Blir nesten litt uvel jeg.. Dette er ikke for å ta noen, men jeg bare lurer.. Er det verdt det for å bli tynn? Hva med sunn vanlig mat og mosjon?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143614210-dere-lavkarbo-damer/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis å ha prøvd vanlig mat og mosjon i et par år og vekta står stille er faktisk lav karbo siste forsøk for meg. Og jeg går nå ned i vekt, og det er jo forskjell på å bare trøkke i seg fett som den ekstreme varianten, og på å spise grønnsaker, ost, fisk og sundt fett, det er det jeg gjør og vil tro at dette må være veien for mange å gå. De har jo begynt å anbefale denne metoden legene også. Disse siste uttalelsene har jeg faktisk ikke fått med meg, har bare lest positiv omtale av denne kuren, eller livstilendringen egentlig.

Jeg har også gått på ketolyse dietten og annen lavkarbo-diett tidligere.. Men sliter litt med for høyt kolesterol, og det ble HØYERE da jeg gikk på lavkarbo med mye fett... Synes det er stusselig, da jeg har 10-15 kg jeg ønsker å gå ned, og jeg vet at lavkarbo fungerer.. Men vet ærlig talt ikke om jeg kan ta risikoen da kolesterolet er for høyt fra før..

Annonse

Hva spiste de før i tiden?? vel de sparte den feteste grisen til jul... Det var ikke mye fet mat før i tiden, men siden det ikke fantes margarin, så ble det smør osv. Fløten var luksus!!

 

En annen ting, levealderen har steget betraktlig siden før i tiden. Så det er en noe dum sammenligning

I USA forskes det nå på dette, siden det er en økt forekomst av nyre og leverskader på folk som har gått på LCHF og ketolyse dietter. Det er jo de som må rense alt dette fettet ut av kroppen igjen og de blir faktisk skadet! Barre å google det, om du leser engelsk står det faktisk masse om det på nettet...

 

Men når det er sagt er jeg på en mild form mor lavkarbo-diett selv. Jeg har lavt stoffskifte og er insulinresistent så kroppen min takler sukker og raske karbohydrater (f.eks hvitt hvetemel) dårlig. Jeg lever da litt Fedon-aktig med slow-carb. Altså spiser jeg brød med veldig lite eller ingenting hvetemel, f.eks rugbrød, knekkebrød osv, og jeg spiser fullkornspasta og naturris.

 

Dette fungerer fint for meg, og jeg spiser IKKE mer fett enn jeg gjorde før, bare mindre av de raske karbohydratene. Det er det f.eks Fedon, lavkarbokuren til Grethe Roede osv anbefaler.

 

Finnes enn mellomting veit ;)

Metoden din høres jo kjempefin ut 09.14. Min venninne dytter i seg bacon, pølser og egg til nesten hvert måltid. Noen ganger lager hun grateng med brokkoli, men da har hun nesten en cm tykt lag med ost på toppen. Hun er nesten i konstant ketose. Sier hun er slapp og ikke orker noen ting.. Men hun har gått ned over 15 kg da! Øhhh...Det er liksom slike ting jeg lurer på om kan være veldig smart..

Hva man spiste før i tiden har svært lite med hva man spiser i dag. Men ja, "før i tiden" (et forholdsvis relativt begrep, forøvrig...) spiste man nok i gjennomsnitt fetere mat enn vi gjør i dag. Og hvorfor kunne de gjøre det? Jo, fordi nær sagt alle hadde kroppsarbeid den gangen. Hvor mye næring trengte vel ikke en tømmerhogger ute i metersdyp snø, utstyrt med øks og håndsag? Det gikk med noen kalorier på en dag hos arbeidsfolk. I dag er andelen mennesker med fysisk krevende arbeid svært liten.

har også gjort det slik som 09:14..eneste jeg spiste mer av enn før var egg til frokost å masse grønnsaker og nøtter..

å da fikk jeg mye mer overskudd, jeg var slapp å klarte ingen ting før jeg begynnte med denne dietten..

så det høres jo litt feil ut slik hun veninna de gjør.. hun burde nokk kutte ut litt pølser å heller spise mer grønnsaker.. :)

for for mye fett er selfølgeli ikke bra, og veldig kvalmende (!!)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...