Gå til innhold

Svinesteik............din beste saus................


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

så alskens digg skal en ikke ha i en god brun saus, og iallefall ikke fløte...

 

brun smør og mel, ha i kraft fra steken,og spe på med vann.kan ha i litt buljong om nødvendig.

ellers salt og pepre....og sukkerkulør for å få brunfargen....visp,verdens beste brun saus....

Joda, visst kan du ha fløte i sausen. Rør den inn på slutten av koketiden.

 

Ellers så kan du jo finhakke sjalottløk å ha oppi den vanlige brune sausen.

Eller så kan du gå for en peppersaus.

 

Ingredienser:

3 ss margarin

1 løk

1/2 rød paprika

1/2 grønn paprika

3 ss hvetemel

1-2 dl melk

Buljongkraft eller buljongpulver

sort grovkvernet pepper

4 ss crème fraiche

 

Fremgangsmåte:

Kutt løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på grovkvernet pepper. Strø over melet, og rør dette rundt, spe med væsken og buljongpulveret. Rør rundt. Spe med mer melk om sausen blir for tykk.

 

La sausen koke i ca 20 min, smak så til med buljongpulver. Bruk gjerne litt sukkerkulør om du syns sausen er for lys. Ha til slutt i crème fraiche.

 

Klart du skal ha i fløte.....

Vi snakker ikke om kjedelig brun saus her....

 

Mitt tips:

* Kok opp vannet fra langpanna eter steking av steika

* Ha i kremfløte

* Ha i melange

* Så har du i litt rips-gele

* Ha i litt creme fraishe

* Ha i godt med brunost

Krydder: Salt, pepper, knorr kjøtt og grillkrydder, hvitløkspulver.

 

Jevn sausen med maizenna.

 

Ha i sukkerkulørt til ønsket farge, selv bruker jeg ha den temmelig lys, ikke mørk brun som kjøttkakesaus.

 

Dette er ikke hverdagssaus, dette er fest-saus.

Og en reglrett nytelse.

 

Vel Bekomme

Når jeg steker svinesteken så har jeg den i langpanne med gulrøtter, løk og litt vann. Den kraften som blir da bruker jeg i sausen.

 

Smelt smør (bruker tine meierismør)

Ha i mel, rør det sammen og la det småbrune en stund.

Spe med kraften

H

En dæsj med sukkerkulør

5-6 skiver brunost

Fløte (kremfløte ikke matfløte)

Hvis du vil ha litt buljong/salt smak så tilsett en av knorr sine "flytende" buljongterninger.

 

Du kan bruke samme saus til vilt men bruk da rømme istedenfor fløte.

Annonse

Har i gulerøtter og løk og vann når jeg steiker steika.

 

Smør først og så tar jeg i like mange skjeer med mel som jeg gjorde med smøret. (tar 4 skjeer, holder til 4 personer)

Tar i krafta som har blitt i fra steika. Tar også i kraft fra poteter og eventuelle krafta fra grønnsaker du har kokt ved siden av.

Tar i 2 skiver med brunost men kommer ann på hvor mye saus du har tenkt å lage.

Bruker matfløte men kan også bruke litt h-melk viss du skulle være mangel på fløte.

Paprika krydder

Salt etter smak.

Og sukkerlukør. Ta i den mengden du føler for. Kommer an på hvor brun saus du vil ha å.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...