Anonym bruker Skrevet 22. september 2011 #1 Del Skrevet 22. september 2011 Hva er den beste sausen? Da mener jeg ikke posesaus asså, jeg tenker saus med smør, fløte, og allskens digg................. Tips?? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143604942-svinesteikdin-beste-saus/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 22. september 2011 #2 Del Skrevet 22. september 2011 så alskens digg skal en ikke ha i en god brun saus, og iallefall ikke fløte... brun smør og mel, ha i kraft fra steken,og spe på med vann.kan ha i litt buljong om nødvendig. ellers salt og pepre....og sukkerkulør for å få brunfargen....visp,verdens beste brun saus.... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143604942-svinesteikdin-beste-saus/#findComment-143604989 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 22. september 2011 #3 Del Skrevet 22. september 2011 Joda, visst kan du ha fløte i sausen. Rør den inn på slutten av koketiden. Ellers så kan du jo finhakke sjalottløk å ha oppi den vanlige brune sausen. Eller så kan du gå for en peppersaus. Ingredienser: 3 ss margarin 1 løk 1/2 rød paprika 1/2 grønn paprika 3 ss hvetemel 1-2 dl melk Buljongkraft eller buljongpulver sort grovkvernet pepper 4 ss crème fraiche Fremgangsmåte: Kutt løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på grovkvernet pepper. Strø over melet, og rør dette rundt, spe med væsken og buljongpulveret. Rør rundt. Spe med mer melk om sausen blir for tykk. La sausen koke i ca 20 min, smak så til med buljongpulver. Bruk gjerne litt sukkerkulør om du syns sausen er for lys. Ha til slutt i crème fraiche. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143604942-svinesteikdin-beste-saus/#findComment-143605009 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. september 2011 #4 Del Skrevet 23. september 2011 Klart du skal ha i fløte..... Vi snakker ikke om kjedelig brun saus her.... Mitt tips: * Kok opp vannet fra langpanna eter steking av steika * Ha i kremfløte * Ha i melange * Så har du i litt rips-gele * Ha i litt creme fraishe * Ha i godt med brunost Krydder: Salt, pepper, knorr kjøtt og grillkrydder, hvitløkspulver. Jevn sausen med maizenna. Ha i sukkerkulørt til ønsket farge, selv bruker jeg ha den temmelig lys, ikke mørk brun som kjøttkakesaus. Dette er ikke hverdagssaus, dette er fest-saus. Og en reglrett nytelse. Vel Bekomme Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143604942-svinesteikdin-beste-saus/#findComment-143605253 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. september 2011 #5 Del Skrevet 23. september 2011 Oh....her var gode tips.......... Flere???????? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143604942-svinesteikdin-beste-saus/#findComment-143605352 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. september 2011 #6 Del Skrevet 23. september 2011 Når jeg steker svinesteken så har jeg den i langpanne med gulrøtter, løk og litt vann. Den kraften som blir da bruker jeg i sausen. Smelt smør (bruker tine meierismør) Ha i mel, rør det sammen og la det småbrune en stund. Spe med kraften H En dæsj med sukkerkulør 5-6 skiver brunost Fløte (kremfløte ikke matfløte) Hvis du vil ha litt buljong/salt smak så tilsett en av knorr sine "flytende" buljongterninger. Du kan bruke samme saus til vilt men bruk da rømme istedenfor fløte. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143604942-svinesteikdin-beste-saus/#findComment-143605415 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. september 2011 #7 Del Skrevet 23. september 2011 Har i gulerøtter og løk og vann når jeg steiker steika. Smør først og så tar jeg i like mange skjeer med mel som jeg gjorde med smøret. (tar 4 skjeer, holder til 4 personer) Tar i krafta som har blitt i fra steika. Tar også i kraft fra poteter og eventuelle krafta fra grønnsaker du har kokt ved siden av. Tar i 2 skiver med brunost men kommer ann på hvor mye saus du har tenkt å lage. Bruker matfløte men kan også bruke litt h-melk viss du skulle være mangel på fløte. Paprika krydder Salt etter smak. Og sukkerlukør. Ta i den mengden du føler for. Kommer an på hvor brun saus du vil ha å. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143604942-svinesteikdin-beste-saus/#findComment-143605441 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. september 2011 #8 Del Skrevet 23. september 2011 Nå blir dt festsaus i heimen !!!!!!!!!!!!!!!! TAKK. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143604942-svinesteikdin-beste-saus/#findComment-143605779 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå