Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #1 Skrevet 13. september 2011 Har snakket litt om å ha noe fra sesongen. Feks lammelår, men sau og lam utgår.. Tanken vi har nå er kanskje viltgryte, feks elg. Men jeg vil gjerne ha andre forslag. Hva med forrett og dessert? Tenker å ha eplekake med krem til kaffen senere på kvelden. Håper noen av dere er mer kreative enn meg!
Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #2 Skrevet 13. september 2011 Fiskesuppe elelr krepsehale suppe til forret. Andebryst eller rype til hovedrett?
Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #3 Skrevet 13. september 2011 Sjekk denne fantastiske bloggen: http://trinesmatblogg.no/ Her finner du sikkert noen gode tips og ideer.
Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #4 Skrevet 13. september 2011 Viltgryte er en god ide, gjerne servert med potet/selleri/gulerotmos og kokt rosenkål samt tyttebersylte. Som forrett passer det med for eksempel røkelaks med creme fraise dressing til, kanskje litt ruccola salat og toast. Ingenting slår creme brulè til dessert, og den kan lages på forhånd. serveres gjerne med litt friske bær og en kremdott. Eller du kan snu det på hodet: varmrøkt elg/hjortefilet med waldorfsalat til forrett. Ovnsbakt laksefilet med agurksalat, rømmesaus (eller smørsaus) kokte gulerøtter og poteter til hovedrett. Desserten ville jeg beholdt. På den første menyen KAN det bli litt mektig med creme brulè etter den gryten. I så fall ville jeg byttet den ut med fruktsalat servert med portvin.
Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #5 Skrevet 13. september 2011 Tusen takk for fine forslag Lurer litt på hjemmelaget karamellpudding til dessert, det er sååå godt og jeg har lyst på det selv hehe Viltgryte ja, må få tak noe egnet kjøtt da. Noe som egner seg bedre enn annet???
Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #6 Skrevet 13. september 2011 så gøy med middag! forslag: - innbakt chevre i filodeig med rødbetsaus til - Boeuf Bourguignon med elgkjøtt - skogsbær med varm sjokoladesaus til
Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #7 Skrevet 13. september 2011 Jeg er nå veldig glad i hjort, da. Velhengt!! Karamellpudding høres godt ut. Hilsen henne med menyene over.
Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #8 Skrevet 13. september 2011 så gøy med middag! forslag: - innbakt chevre i filodeig med rødbetsaus til - Boeuf Bourguignon med elgkjøtt - skogsbær med varm sjokoladesaus til
Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #9 Skrevet 13. september 2011 Takk jenter! dere kommer med så mange fine forslag! Skal ta alt opp til vurdering med mannen i kveld. Kom gjerne med fler. Hjort ja, det har jeg aldri smakt. Får jeg tak i hjort og elg på vanlig matbutikk nå, Meny feks??
Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #11 Skrevet 13. september 2011 Ja, Meny og Centra bør ha. Eller så skaffer de. Det er mange hjortefarmere i Norge nå, så hjort blir bare lettere og lettere å få tak i.
Anonym bruker Skrevet 13. september 2011 #12 Skrevet 13. september 2011 viltgryte er jo supert!! bruk elgkjøtt og massevis av høstens grønnsaker. et annet alternativ er elgstek, soppstuing, stekte/bakte/braserte grønnsaker og en nydelig viltsaus forrett kan jo være suppe. fisk, blomkål eller sopp dessert: sjokolademousse med sesongens bær. smuldrepai med epler og pærer hjemmelaget sorbet med varme bær
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå