Gå til innhold

stekeoppskrift på knekkebrød????


Anbefalte innlegg

Noen som har en god stekeoppskrift på knekkebrød? av typen masse frø/korn osv... ?

 

Har finne litt forskjellige oppskrifter på nett, i hovedsak masse havregryn, grov rug, linfrø, solsikkefrø osv... men stekingen er beskrevet på veldig mange måter. stort sett alltid 180 grader på varmluft, men hvor lenge?? har iallefall hørt tre forskjellige måter å gjøre det på og minuttene skiller veldig!

 

Noen som kan hjelpe meg? har egentlig lyst til å lage knekkebrød i kveld...

Fortsetter under...

Har i grunnen bare prøvd toro knekkebrød av den sorten med "tusen" frø. De skal stekes på 180 gr vanlig steking eller 160 gr varmluft midt i ovnen 10 min, deretter deles i ønsket str og stekes videre ca 30 min, før de flyttes over på rist og tørkes med ovnsdøren åpen i 15 min (ovnen skrudd av, men fortsatt varm). Ikke særlig husmoraktig av meg, så har fulgt programmet slavisk med godt resultat ;)

2 dl havregryn


4 dl grov rug


2 dl solsikkefrø


1dl linfrø


1 dl sesamfrø


1dl gresskarkjerner


1 dl kli


1ts salt


7 dl vann

 



Fordel i TYNT lag på 3 plater og stek på varmluft 180 grader.
 Først med lukket dør i 40 min, 10 min med åpen dør før du avslutter med lukket dør i 10 min.



 

Mmmmmm!! :D

Jeg har noe lignendes som den oppskrifta som står her i tråden og steketida er 1,5 time på 150C varmluft. Gjerne flere brett om gangen. Bytte om bretta midtveis.

Den ene oppskrifta med så masse forandring på temperatur hørtes innvikla ut!!! Skulle aldri gidd jeg!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...