Gå til innhold

Din BESTE oppskrift!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Middag:

en pakke kjøttdeig, 3 hvitløksbåter (hakket), halv løk, 1/4 paprika, litt persille, litt chili og ca 100ml god marinade. Bland alt sammen. Lag små boller, stekes som vanlige kjøttkaker. Server i pitabrød med en god salat og tzatziki... garantert noe du vil lage igjen. Er fantastisk godt!!! Også tar det jo ikke noe tid nesten.

En av våre favoritter:

 

Torsk i ildfastform, med tomater og chili.

Sett stekovnen på 200grader

 

1kg torske filè, aller helst fersk, men frosen opptint duger det også i nøden. Man kan bruke lettsaltet torsk, utvannet klippfisk, eller annen hvit fisk også.

4 tomater ( i skiver), eventuelt en eske med cerrytomater ( deles i to)

1 gul løk, ( skjæres i ringer) eventuelt 1/2 purre

1-2 ferske chili ( finhakkes)(ønsker man en mildere vriant kan dette sløyfes, eller frøene og innsiden av chilien skapes ut, men OBS: ikke få på fingrene og gni i fjeset!!

1 klatt smør til formen

Salt og pepper på fiske stykkene (hvis man bruker fersk eller frosen fisk som ikke er saltet, hvis så sløyfes saltet)

Ost som topping! ( Kan sløyfes, men jeg synes det er prikken over i!

 

Fisken legges i ildfastformen med en eventuell skinnside ned i posjonstykker, eventuelle bein bør skjæres bort!

finhakket chili drysses over fisken, så dekkes fisken med tomater og løkringer, dryss så eventuelt ost på toppen, settes i forvarmet stekovn på 200grader i ca en halvtimes tid.

 

Spises gjerne med en salat, litt rømme, poteter er også godt til eller ris.

Annonse

Kyllingsuppe

 

Antall porsjoner: 4

 

Ingredienser:

2 kyllingfiléter
, 1 liter vann, 
2-3 kyllingbuljongterninger
, 1 beger crème fraîche, 
1 stor løk, 
1 purreløk, 
1 rød paprika, 1 gul paprika, 
1-2 ts chilipulver,
2 ts karri, 
2 ts paprikapulver
, 1 boks mais, nudler, hvitløksbaguetter, 
salt og pepper.

 

 

Fremgangsmåte:

 

1. Stek kyllingen

2. Finhakk grønnsakene

3. Surr løk, purreløk og krydder i en gryte med litt rapsolje

4. Ha i vann, buljong og la det koke i 10 minutter

5. Tilsett crème fraîche og småkok videre

6. Ha i resten av grønnsakene, kyllingen (oppskjært) og nudler

7. Smak til med salt og pepper

 

Server gjerne med hvitløksbaguetter. :)

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...