Anonym bruker Skrevet 8. september 2011 #1 Del Skrevet 8. september 2011 Har aldri lagd hjemmelagd lapskaus, men har så mye kjøtt igjen etter at vi hadde fårikål. Så lurte på om det er mulig å lage lapskaus av den, og eventuelt hvordan? Hjelp;) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 8. september 2011 #2 Del Skrevet 8. september 2011 Kok gr.saker og bland inn oppskåret kjøtt på slutten av koketiden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 8. september 2011 #3 Del Skrevet 8. september 2011 Så klart du kan, du trenger feks. poteter, gulerot, sellerirot, purre, kålrot ( kan også bruke andre grønnasker, men disse er de vanlige tradisjonelle), del opp kjøttet i biter, ofte lurt å skjære bort verste fettet og trevlene på den type kjøtt. Grønnsakene deles i terninger, kokes til de er nesten møre før du tar i kjøttet og smaker til med buljongterning hvis du da ikke bruker kraft når du koker grønnsakene, salt og pepper etter smak og jevn til passe tykkelse med å bruke maisena jevning, gjerne den brune. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 8. september 2011 #4 Del Skrevet 8. september 2011 Bruk kun kjøttet i så tilfelle. Kålen blir lett dårlig. Så kutter du opp ny kål(bare liten mengde i forhold til det du brukte i fårikålen), poteter i terninger, gulrøtter i skiver, kålrabi i terninger. Og ellers om det er noe du vil ha oppi. Det er nok det jeg har skrevet. Du bestemmer mengde på hver ting litt etter mengden kjøtt du har igjen. Det er godt med mye gulrøtter Og kanskje du kan hive oppi en halv purre på slutten av koketiden Men dette blir en lapskaus med ferskt kjøtt, og den smaker litt annerledes enn om du bruker f eks pinnekjøtt. Så bruker du egentlig bare salt som "krydder". Og har flatbrød til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 8. september 2011 #5 Del Skrevet 8. september 2011 Takk jenter... gode tips, dette burde jeg klare;) Da er middagen reddet!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå