Gå til innhold

Noen her med en god oppskrift på linsepurè?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Rett fra Lindbergs munn:

 

1,5 liter vann

2 buljongterninger

5 dl røde linser

1/2 løk, finhakket

3-4 stilker selleri, finkuttet

3 fedd hvitløk, finhakket

4 ss ekstra virgin olivenolje

4 ss sitronsaft

salt (el seltin)

nykvernet pepper

1 ts kaldpresset linfrøolje.

Skal koke i 20 minutter.

 

MEN jeg synes jeg husker at det var litt vel rikelig med vann. Prøv med litt mindre først.

Denne er enda bedre forresten. Første anonym.

 

Linsestuing

Til ca 5 – 6 porsjoner

 

½ kg røde linser

1 løk

3 fedd hvitløk

Kyllingkraft (terning eller ferdig kjøpt) kan også bruke bare vann

1/2 rød chili

1/2 dl kaldpresset olivenolje eller annen kaldpresset olje

1/2 boks tomater med eller uten smak

Persille, hakket

Seltin eller Lo salt

Pepper

 

1. Skyll linsene i kaldt vann og la de stå noen minutter med vannet.

2. Hell av vannet og skyll linsene godt.

3. Hell på kraften eller vannet og la det dekke til en fingerbredde over linsene. Tilsett eventuelt mer væske under kokingen hvis nødvendig.

4. Kok linsene til de er nesten møre, skal ha litt tyggemotstand. Overflødig vann siles av.

5. Tilsett de hermetiske tomatene, løken, hvitløken og den rensede chilien og kjør det hele lett med en stavmikser. Hvis du likes linsene mest mulighele, blander du det hele godt med en sleiv eller lignende.

6. Bland inn olje og persille og smak til med krydder.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...