Gå til innhold

Kan jeg få oppskriften på din favoritt suppe?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Suppe er herlig høstmat og kan varieres i det uendelige.

For tida har jeg dilla på litt kraftige supper...

 

Til 1 person:

ca 100 g Kjøtt (kylling/biffstrimler/svinestrimler etc) stekes litt brunt.

Tilsett 1 løk og la surre med i noen minutter.

Tilsett 1-2 fedd hvitløk, 1/4 sellerirot i korte staver, 1 gulrot i korte staver, (eller andre grønnsaker du digger).

Slå over vann - ca 2 dl.

Tilsett (smuldre) 1 blokk Toro klar kjøttsuppe eller 1 ss fond.

La koke i ca 10 min.

Avslutt med å smelte inn 1 boks Tine kremost (pepper, urter eller krydder). Smak til med soyasaus, salt og pepper.

 

Samme framgangsmåte kan også brukes på fiskesuppe. Da venter du med fisken til slutt, la små terninger trekke med de siste minuttene. Og du kutter ut osten og bruker heller creme fraiche.

Annonse

Kyllingsuppe:

 

Finhakk en stor gul løk

Strimle en rød paprika

Knus fire hvitløksfedd

 

Surr de kuttede grønnsakene i en ss olivenolje til de er myke

 

Krydre surrede grønnsaker med 2 ts sterk karri, pepper og 1/2 ts cayennepepper. Rør godt.

 

Kok opp 1 1/2 l kyllingkraft (hjemmelaget er best, men buljong går greit)

 

Strimle fire kyllingfileter og brun dem.

 

Hell krydrede grønnsaker og kylling i kokende kraft. Kok i halvannen time. tilsett et beger creme fraîche, kok ti minutter til.

 

Server med frisk koriander, rømme og cashewnøtter. (has oppi suppa ja)

Kok opp oksebog/ bibringe i vann tilsatt salt og pepper og suppekvast. Kok til kjøttet er mørt. Ta kjøttet ut ( serveres siden med kokte poteter og løksaus), og ha finstrimlet kål, sellerirot, persillerot og gulrot oppi suppen).

 

Server rykende varm, eventuelt med "boller" laget av tykk hvit saus, knust kavring, hakkede mandler, egg, sukker og salt. Disse bør lages dagen i forveien.

Brennsnut (min variant)

 

2-3 liter vann i en stor kjele-

Skjer opp en halv purre eller mer og tilsett det i det kokende vannet

ca en halv/en kålrot

ca 4-5 gulrøtter i skiver

ca 4-5 poteter i terninger

Når grønnsakerne er nesten ferigkokt tilsetter du

ca 5 pølser i biter

ca 2-3 grisemører i biter

Tilsett kjøttbuljong til det smaker greit. (står på pakken hvor mye man bør ha i forhold til vann) Tilsett en god del pepper til slutt.

 

Server med flatbrød.

 

Nydelig:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...