Gå til innhold

Hva er skikkelig middag i deres øyne?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Sashimi med salat ved siden av.

 

Vi har stort sett noe vi tenker på som skikkelig middag hver dag, ja. Det kan nok tenkes at menyen inneholder en del min grandtante Helga ikke ville kalt skikkelig middag, men så spiser hun jo heller ikke her så ofte.

Kyllingfilèt med fullkornsris og salat og chillisaus.

 

Har pannekaker innimellom, men dog grove med grovt mel og havregryn, og en sjelden gang grøt.

 

Vi spiser ikke kjøtt, så det går i fisk og kylling hos oss. Pølser har vi en gang i uka, desverre.. Gleder meg til pølsefasen er over!:)

 

Vi har middag hver dag!

Wok med kylling, grønnsaker og ris

Ikke hver dag nei, men 95% av året har vi skikkelig middag.

 

For å svare akkurat slik du sa vi ikke skulle svare, så er skikkelig middag for meg en rett som består av kjøtt/fisk (kan være farsemat også altså), pasta, ris eller potet, og enten grønnsaker eller salat. Mangler det grønne er det bare halv middag.

Eksempler på "skikkelig" middag for oss er;

-kyllingfilet med ris, brokoli, gulrøtter og en fløtesaus. Ev. pasta og salat og hvitløksdressing isteden som tilbehør.

- kjøttkaker i brun saus med poteter og ertestuing

- stekt kyllingkjøttdeig med kinakål, løk, paprika, gulrot og ris

- stekt laks med poteter, blomkål og rømme

- pitabrød med kyllingfilet i biter, tomater, salat, mais, agurk, sopp, paprika etc

- hjemmelaget gryterett med kjøttdeig, tomater, løk, bønner, kikerter og linser med salat og grove rundstykker til

 

Det er noen vanlige middager for oss som jeg kommer på i farten.

Jeg definerer "skikkelig" middag som en varmrett der du har kjøtt/ fisk og grønnsaker og poteter/ris/pasta..Altså en rett der du får i deg det du trenger:)

Vi har skikkelig middag hver dag!

Annonse

Vi har det jeg kaller for skikkelig middag nesten hver dag, med enkelte unntak i blant.

Skikkelig middag er for meg en rett med kjøtt/fisk/fugl og noen slags form for grønnsaker og evt potet/ris/pasta til.

Jeg mener at en skikkelig middag er ikke bare kjøttkaker, lapskaus osv. For meg er f.eks det vi hadde i dag en skikkelig middag. I dag hadde vi laks og potetbåter i ildfast form og kokte frossengrønnsaker til.

I går hadde vi fiskekaker, hjemmelaget potetmos og revne gulrøtter. Jeg kaller også det for en ordentlig middag.

Av og til lager vi ostesmørbrød om kvelden fordi vi ikke rekker middag. F.eks om vi er i svømmehallen etter jobb og barnehage. Det kaller jeg ikke en ordentlig middag, men helt greit en gang i mellom.

"Skikkelig middag" i mine øyne er varm og inneholder en god del proteiner og ganske mye grønnsaker. I tillegg bør det være en del karbohydrater for å bli mett. En suppe må være ganske kraftig for at jeg skal se på den som full middag, men fungerer selvfølgelig fint ved siden av noe annet.

 

Pannekaker, grøt eller makaroni og ost er ikke full middag for meg, men det hender selvfølgelig vi hart det innimellom. Da har vi som regel en rett til.

 

"Skikkelig middag" har vi omtrent 6 dager i uka. Det kan være karbonader med spisskål og poteter, kylling med sursøt saus (med masse grønnsaker) og ris eller lapskaus med flattbrød.

Annonse

Vi har ofte stekte nudler og wok med biffkjøtt eller kylling (noen ganger laks også). Jeg anser det som skikkelig middag, det er en rett med tilbehør og grønnsaker. Her må alle middager inneholde noe grønt og sunt, med unntak av f.eks. tomatsuppe som i seg selv er ganske sunn og ikke trenger salat ved siden av.

 

Har ikke skikkelig middag hver dag (med tilbehør), men må ha noe varm mat i middagstider. Noen ganger varmer vi bare pølser eller fiskekaker og har potetsalat eller ingenting ved siden av. Jenta mi på 1 år får da glass middag, og hun lider ingen nød:-) Men når hun blir eldre må vi kutte ned på de dagene vi ikke har skikkelig middag. Nå har vi ordentlig middag omtrent 4 dager i uka, også spiser vi rester eller pølse/fiskekaker/fiskepinner resten av uka.

Fårikål

Ørret med agurksalat, rumme og poteter

Maiel (kjøttsuppe frå Valdres) med flatbrød

Reinsdyrsfilet med fløytegratinerte poteter

Heimlaga fiskekaker med raspa gulrøtter, poteter og smelta smør

Elggryte

hjortesteik

Rypemiddag

Rakfisk med lauk og lefse

 

For å nevne nokre av sesongens rettar.

Den skal vere varm og salt, og innehalde ein god del proteinar i form av kjøt eller fisk og grønnsaker.

Me et feks

 

kyllingwok med ris

Laks og pasta med brokkoli

Lasagne m/salat ;)

fiskebollar i kvit saus m/ poteter og gulrøtter

Lapskaus

fiskeform med friske tomatar

Voldsomt så fancy da. For oss er det pølser, taco, pizza, spagetti med kjøttdeig, biff med bernes når vi skal kose oss litt ekstra (selv om jeg må innrømme at mannen synes det er bedre enn meg), og fiskepinner av og til. Sånne ting.

Ingen av oss liker faktisk så mye annen "rar" mat. tror folk prøver å virke mest mulig ...ja....her.

Søppel! Er du morsom? Ingen som har dævva av å spise pølser, vel? Og pizza har de spist til alle tider i Italia, og jeg har ikke hørt at de dævver av det heller. Taco spises ofte i Mexico, og hvordan står det til med dem der borte?

Det er bare dere som er snobbete og hysteriske.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...