Gå til innhold

Hvordan få vaniljekremen/eggekremen til å stivne?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noe har gått galt og den vil ikke bli skikkelig stiv, har ikke mer smør så har ikke mulighet til å lage ny.

Noen som har noen geniale tips så jeg får reddet den? :)

Skrevet

Hva har du laget den av? I noen oppskrifter står det nemlig at den skal lages på melk. Da blir den ikke stiv. Lager du den på fløte derimot, så blir den tykkere, jo kaldere den blir. Litt tid i kjøleskapet gjør susen.

Skrevet

Er det den som lages fra bunnen av og varmes? Da har du ikke varmet nok, slik at egget ikke har fått gjort "jobben sin". Prøv å varm den sakte opp til den tykner. Obs ikke koke!

Skrevet

Den er lagd med fløte og har stått i fire timer allerede, men er ikke blitt skikkelig stiv.

 

Kan jeg prøve å piske den opp?

Skrevet

Har du litt gelatine? Det vil nok hjelpe i så fall. =)

Skrevet

ja har lagd den fra bunnen av. Men nå har den stått i fire timer, kan jeg fortsatt prøve å varme den opp igjen?

Skrevet

Mar du litt maisenna mel, så bland det ut i litt fløte og bland det i eggekremen. Du kan gjerne gjøre som de over her skriver, prøve å varme den litt opp igjen. Den skal ikke koke, men skal taes bort fra platen idet det begynner å boble (koke) Du skal hele tiden røre i kremen.

 

Skal den brukes i kake sammen med krem, så er det ikke så nøye om eggekremen er tyntflytende, da kan du bare røre den inn i kremen og legge det på. Eggekremen smaker stort sett det samme selv om den ikke har kremet konsistens

Skrevet

Det er til suksessterte, så den må nesten være mer stiv enn den er nå. Har ikke maisenna, men har gelatin.

 

Hva er best, prøve å varme den opp igjen eller røre inn gelatin i den?

Skrevet

Og en annen ting, jeg har jo rørt inn smør i kremen, vil det ikke da skille seg hvis jeg prøver å koke den opp igjen?

 

takk for hjelp :))) Setter veldig pris på det.

Skrevet

Du skriver at du ikke har smør, jeg bruker aldri smør i eggekremen. Kun sukker, eggplommer og fløte. Så har du disse ingrediensene, så er du reddet:-)

Skrevet

Har du link til oppskriften du bruker?

 

Er usikker på om jeg har nok sukker igjen.

 

HI

Skrevet

Har ikke link, men du kan få oppskriften:

 

4 eggeplommer

100 g sukker

1 dl fløte

1 ts vaniljesukker.

 

Bland alt i en panne og la det koke under omrøring til det begynner å boble (koke). Trekk pannen fra platen og fortsett å røre ett par minutter.

Avkjøles først i vannbad med kaldt vann, deretter en stund i kjøleskapet.

Skrevet

Tusen takk, tror jeg har nok til å lage ny.

 

Men har tenkt å prøve å redde den ''gamle'', men det jeg sitter å funderer på er om jeg skal prøve å gi den et oppok eller om jeg skal peise i gelatin. Det er foresten rørt smør i den gamle så er redd det kanskje vil skille seg hvis jeg koker den opp?

 

HI

Skrevet

Du kan varme den forsiktig opp, til første boble, men altså ikke koke...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...