Gå til innhold

Pottetrening for hageløse


bIomstre

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest amandine

Bare fortell meg hvor jeg får tak i flere potter(enkle streite terrakotta uten dill. Carl Larsson-pelargonia-typen) så skal jeg prøve. Jeg tror forresten at de bør stå så godt som frostfritt. Det er fort gjort å sprenge potta!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med look-a-like?:

http://www.solfang.no/kategori/krukker/

Frostsikre!

 

Ellers er det vel alltid et overskudd av gummistøvler :-)

 

Jeg har sinkbøtte, så mht frost bør det gå bra. Må passe på god drenering, og kanskje ha under tak i tilleg? Her kan det jo regne hardt den ene dagen og være frost den neste og man kan ende opp med en diger isklump... Men løken bryr seg kanskje ikke? Praktisk om de kan stå ute uten tak, så slipper jeg å huske på å begynne vanne de til våren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, dette innlegget har unnsluppet meg. Nå vil jeg faktisk på løkpornoshopping på hagesenteret etter jobb, og med tak over skal jeg nok få noe kos til våren, tenker jeg.

Men spørsmål: er det sånn at løk egt trenger utrolig LITE jord? Enkelte man kjøper i blomst (påskeliljer, fx) har jo knapt jord rundt seg i potta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg begynt pottetreninga. Iris reticulata "harmony" og hvite krokus "Jeanne d'Arc" skal settes i potter såsnart det blir kaldt og stusslig nok til at de ikke spirer i år. Har tak over, men ikke dyre vinterpotter - men hei, jeg har hatt store plastpotter (50 cm) av halvbillig type stående ute i alle år, nedgravd i bed eller i putekassa, og de har klart seg fint. Krysser fingre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så bra at du fant den Luten, overskriften var jo til deg må vite ;-)

 

I min spankulering gjennom et hagesenter foreleden en regnfull dag så sto det en liten plakat ved de flotte keramikkrukkene:

"obs, ingen krukker er 100% frostsikre. De firkantede krukkene kan isoleres med et lag isopor på innsiden!!"

 

De der løkene med lite jord, de er kanskje drevet frem uten jord i det hele tatt? Slik som amaryllis i amaryllisglass til jul? Men for overvintring må det vel jord til tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Basert på egen erfaring vil jeg si at frostsikre potter antakelig blir som da alle kjøpte rassdyre nye spesialkjeler til sine nye induksjonstopper og så viste det seg at Ikea sine kjeler funka like bra. Enten sprekker de eller ikke, - de småpottene jeg har i ordentlig men ikke frostsikker terrakotta har klart seg utmerket. Og når det gjelder store potter - for meg som alltid må flytte rundt på pottene som etterhvert har tjue liter jord og mer enn det, samt digre planter, er alt annet enn plast-i-terrakotta-farge-med-null-egenvekt ubrukelig uansett. Og plast har en fordel til, for oss med balkong og kjellerbod-full-av-faenskap-året-rundt: De har bodd ute i årevis hver vinter, både frittstående med jord, tomme oppi kasse, tomme utenfor kasse og nedgravd, og de er like hele. Ingen ser dessuten pottene når det først er blomster i dem, det bugner og henger over kanter uansett. Så i en sånn en som er halvt besatt m blodstorkenebb tenkte jeg grave ned en gjeng løker i bakkant, og så evt så sommerblomster i den som kan ta over etterpå (kornblomster! ryddige, vakre og ikke storforlangende). Der blir det jo greit med jord, så lenge jeg ikke legger dem nærmest kanten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...