Gå til innhold

penger til BUP og PPT


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Noen som kan hjelpe meg?

- Er det noen som vet hvor BUP og PPT får sine penger fra?

- Får de betalt per fall eller har de fast budsjett?

 

Takk for svar fra dem som virkelig vet, ønsker ikke å få antakelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

de har et fast budsjett, men det kan innvilges mer ressurser (i form av penger, ansatte osv) hvis behovet melder seg. Det er slik siden ingen år er like mtp saker.

 

De får ikke masse penger pr unge nei, de må som oftest leve på det de får, men igjen, det kan innvilges mer ved stort behov. Merker at PPT og BUP i mitt hjemområde ikke har nok ressurser, for her gås alt over med harelabb og det er vanskeligere å få tak i en ansatt for utredning enn det er å selge is til eskimoer midtvinters....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

så villig?? De utreder ikke på måfå. Først og fremst må de få en bekymringsmelding/tilmelding om at barnet ikke fungerer som det skal, så observerer de og trekker slutninger. Mange barn har jo ADHD/ADD, men det er også en lett fallgruve å havne i siden mange diffuse trekk kan til sammen gi nok score til å mistenke ADD/ADHD.

 

Og barn kan KUN bli medisinert såfremt verge/foresatt VELGER å gjøre det. Det står KUN på disse. PPT/BUP kan råde og mene noe om dette, men det er opp til foreldre om de ønsker dette.

 

Og de nye medisinene som er ute på markedet nå er ikke som ritalin. De har mye mindre virkestoff og en helt annen innvirkning på individet. Det vil også merkes om barnet virkelig har ADHD/ADD når det blir medisinert, for det er kun en ADHD/ADD hjerne som reagerer på riktig måte på disse medisinene, andre vil bli hyperaktive eller "rusa" av de virkstoffene som er i medisinen.

 

Har ingen tro på at verken PPT eller BUP har noe agenda om å få flest mulig barn/unge medisinert ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det fungerer som alle andre polikliniske instanser innen helsevesenet. De får (som regel for lite) penger over budsjettet, fordelt på vanlig måte mellom alle avdelingene på sykehuset (gjelder i alle fall BUP, som vi har på sykehuset der jeg jobber). Når man fordeler midler over budsjettet, gjør man også en slags beregning av forventede inntekter klinikken kommer til å få i løpet av året vha takster, se nedenfor.

 

I tillegg får man refusjon fra Helfo gjennom takstsystemet. Takstene kreves for polikliniske konsultasjoner, og det er forskjellige takster ift hva som skjer i timen.

 

Hvis du er veldig interessert i hvor mye de får i refusjon for takstene de har lov å bruke, kan du sjekke denne linken fra Lovdata.no, hvor det står oppført. Skroll ned til avsnittet "Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk/Psykiatrisk Ungdomsteam". Der står listen over de tillatte takstene man kan bruke på BUP og PUT. Det er egne regle for hvordan de skal brukes.

http://www.lovdata.no/cgi-wift/wiftldles?doc=/app/gratis/www/docroot/ltavd1/filer/sf-20051219-1717.html&emne=p22*%20%2b%20takster*&

 

Hilsen en som jobber i PUT, og vet en del om hvordan dette faktisk foregår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

til 20:47.

 

Hvilke nye medisiner er det du snakker om her? Strattera(det er en lykkepille med god effekt på inntil 70% av de med ADHD), eller noe annet? Concerta har samme virkestoff som Ritalin, og samme dose. Den har bare en annen måte å løse stoffet på etter inntak. En blir heller ikke rusa av vanlig terapeutisk dose, samme hva.

 

Det er fortsatt ikke slik at en kan si om en har ADHD utfra om medisinen virker eller ikke.

 

PPT kan ikke sette diagnoser, men bare utrede. De må henvise videre til BUP eller spesialistlege.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan for øvrig love deg at de pengene man får for å utføre feks. en ADHD-utredning ikke er i nærheten av å dekke de faktiske utgiftene en BUP (eller PUT) har i forbindelse med utredningen.

 

Det man får i refusjon er altså litt over 550 kroner rundt regnet (209, takst for selve konsultasjonen uavhengig av hvor lang tid det tar + 349, tilleggstakst for å utføre selve testingen). Det å utføre en ADHD-utredning er tidkrevende både ift tiden man bruker på selve testingen av pasienten i tillegg til det å analysere testresultatene og det å skrive rapporten etterpå. Man får riktignok 60 kroner per time arbeid en behandler er på jobb i tillegg, men heller ikke dette dekker de faktiske utgiftene.

 

Det jeg prøver å si, er at det overhodet ikke er noen "pengemaskin" og dermed ikke spesielt lukrativt å utføre slike tester, annet enn at det kan være til hjelp for pasienten å få den utredningen. Dermed er det ingen grunn til at man skal gå rundt å tro at BUP eller andre psykiatriske instanser er spesielt ivrige etter å utføre slik testing fordi man tjener mange penger på det...

 

Hilsen anonym 21.02

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20:47

Så "frivillig" er det ikke, jeg har vært med om at rektorer truet foreldre til å akseptere medisinering, ellers ville de lage en bekymringssak til barnevernet...

 

Og om du med "nye medisiner" mener Strattera, den er enda farligere enn de andre. Selv produsenten advarer for økt selvmordstendenser på sin egen webside www.strattera.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ganske vanskelig å få diagnosen adhd.

 

Første del av utredningen er at lærere/barnehage og hjemmet svarer på rundt 100spm om barnet. Etter denne vil en person fra ppt kjøre en LITEN test, og SVÆRT mange av de som blir meldt av skole eller bh faller ut her.

 

det er ikke ppt og bup som FINNER noen å utrede, de blir meldt dit av andre instanser.

 

og de får pengene fra staten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...