Gå til innhold

Hei, noen som baker mye brød her?


Anbefalte innlegg

Jeg har en brødbakermaskin, og lurer på hvilke påvirkning salt og sukker har på brødet, heving og steking?

Og jeg leste noe om at gjær ikke må bli fuktig...?

 

Noen som kan forklare hemmligheten til å lage bra brød, og alle sånne lure tips for hva ingrediensene gjør med hverandre og hva det påvirker heving osv?

Fortsetter under...

Tørrgjær bør ikke bli fuktig. da begynner gjæringsprosessen i posen og det vil ikke fungere optimalt når du trenger det.

Fersk gjær blir bløt når det blir fuktig, og begynner å jobbe :)

Salt gir smak og binder væske.

Sukker gir næring til gjæren.

 

Bruk romtempererte ingredienser.

hev heller for mye enn for lite, gjerne flere ganger.

 

har ikke testet brødbakemaskin men dette er hvertfall triks jeg bruker

 

bruker du tørrgjær så bruk varmere vann enn ved fersk gjær

 

det er det jeg kommer på nå i farta :)

Takker!!

Så sukker gjør kanskje at brødet blir luftigere?

 

Jeg hadde et problem, og det var at jeg la alle ingrediensene oppi maskina, og det tok noen timer før den begynte å elte. Dermed lurer jeg på om gjæren ble fuktig...

 

Har du noen gode brødoppskrifter?

 

(Kan hjemmebakt brød bli luftig?)

Slenger meg på denne, alle mine brød blir tørre og kjedelige, foruten den 123 pakken med havrebrød.

Har prøvd en oppskrift her som ble kalt for pappas rugbrød (?), ble tunge og tørre. Lyst på luftige og ikke tørre brød! :)

Hvis du bruker brødbakemaskin med utsatt start så er hovedregelen at rekkefølgen på det du har oppi skal være: væske - tørrvarer - tørrgjær, nettopp for at gjæren ikke skal bli ødelagt før maskinen setter i gang. La heller ikke tørrgjæren ligge i kontakt med salt.

 

Her er noe tips:

http://www.mollerens.no/Forsidesaker/Problemer-med-baking-i-brodbakemaskin/

 

Jeg har med hell laget bestemors grovbrød fra møllerens i min Wilfa som har en stående beholder med 1 eltekrok. Bruker da halve posen.

 

Men best brød får man med en skikkelig eltemarskin, lang hevetid og steking i stekeovnen, eneste fordelen med brødbakemaskin er å våkne til nystekt :)

Jeg har brukt en oppskrift som fulgte med maskina. Og den skal bli 750 g brød. Og det veier den faktisk. Men det er tungt brød, og lite luftig.

Men det er ikke tørt da... Heldigvis...

 

Skal prøve de ferdigposene for å se... Spennende om det er forskjell.

Har skjønt at gjæren må i til slutt, og at det må taes i riktig rekkefølge, og jeg gjorde det dat jeg tok på utsatt start.

Men jeg hadde mye fullkorn i der, og det har nok mye og si på hevingen?

(Også var det ikke sukker i den oppskriften...)

Annonse

Jeg har brødbakemaskin og bruker den hver dag. De første gangene synes jeg brødene ble veldig kompakte men de har blitt bedre etterhvert og nå blir de store og luftige. Men jeg får de ikke like fine uten sukker.... Så jeg har alltid oppi litt, men ikke like mye som det står i oppskrifta. Jeg har alltid oppi vann og olje først, så salt og sukker. Div melsorter oppå der og gjær til slutt. På min maskin er det forskjellig program om jeg lager med lite fullkorn eller mye fullkorn. Hvilken maskin har du?

Jg har electrolux sin.

 

http://www.electrolux.no/Products/Sm%C3%A5apparater/Matlaging/Bakemaskin/EBM8000N

 

Og den er super på å lage kake, lagde en sjokoladekake der som er saftig ennå, to dager senere på benken...

 

Spent nå som jeg har brukt vanlig program. Har bare brukt hurtigprogram på 50 min... (En gang på vanlig, men da tok jeg tidsinnstilt og gjæren ble nok våt før elting startet, for brødet ble hardt og tungt. Og helt sammensunket) Hadde mye helkorn oppi og da den gangen...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...