Gå til innhold

Biffen blir seig hver gang, hvordan steke biffen riktig?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Innelår?.... Aldri hørt den betegnelsen før.

 

Er dette kjøtt som egner seg til biff?

Eller kanskje mer til gryte?

 

Jeg kjøper nesten alltid mørbrad, den egner seg supert til biff.

 

Iallefall: Bruk helst støpejernspanne, ha i en klatt med smør, la pannen bli god og varm før du legger oppi de romtempererte biffene.

Stek på den ene siden til det begynner å piple opp blod på oversiden, da snur du biffene. :)

 

Så er det opp til deg om du vil ha dem godt stekt eller ikke, personlig liker jeg det best når kjøttet akkurat har passert rosafargen og på vei til gjennomstekt. :)

 

J

Enkleste og beste er å helsteke indrefileten. Gni inn med salt og pepper, fres den i stekepanna på begge sider til du får en fin stekeskorpe. Legg den i ildfast form, stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Putt den i stekeovnen på ca 125 grader. Stek til kjernetemperaturen er rundt 60-65 grader. (rosa kjerne) Husk at det er viktigt at fileten får hvile en stund etter den er stekt før du skjærer den opp.

 

 

Jeg sliter selv med å steke enkle stykker med biff på stekepanna, så det kan jeg ikke hjelpe deg med.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...