Gå til innhold

Hvorfor blir mine brød så flat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kjøper de ferdig-pakkene man bare skal tilsette vann og gjær til. Følger oppskriften fra punkt til prikke, mulig jeg hever brødene både før forming og etter forming ca. 10-15 minutter lenger enn det står på pakken.

Likevel blir mine brød så flat:( Hvorfor skjer det? Og hva kan jeg gjøre for å forhindre det? Hjelper det å heve brødene enda lenger??

Fortsetter under...

Skrevet

Husk å tilsette lunkent vann og ikke la deigen stå i trekk når den hever.

Skrevet

Bruker alltid lunkent vann og dekker brødene til med kjøkkenhåndkle i tillegg til at jeg setter de inni ovnen for heving (ikke mens den er på, dum er jeg jo ikke;-).

Skrevet

Hvilken gjær bruker du?

 

Om det er tørrgjær må du ha varmere vann enn med fersk gjær.

37 grader for fersk gjær og rundt 40 grader for tørr gjær.

Skrevet

Bruker tørrgjær. Vannet jeg brukte idag var bare en liten smule varmere enn fingeren min. Bare akkurat så jeg kjente litt varme.

 

Aner ikke hva jeg gjør galt:(

Skrevet

Jeg har også hatt problem med flate brød. Helt til en baker fortalte meg at feilen kunne ligge i at jeg hevet deigen og brøda for mye... Det hadde jeg faktisk ikke trodd gikk an før...

Annonse

Skrevet

Da bruker du for kaldt vann.

 

Hilsen kokken.

Skrevet

du hever den ikke for mye da?

ofte kan deigen bli ødelagt om du hever den for mye..

prøv å hev den litt mindre og se om det hjelper ;)

Skrevet

Åh... Snakket med min mor og fortalte henne problemet. Hun baker akkurat samme type brød og vi har likedane former og brødbakemaskin. Og jeg har jo lært av henne, så gjør mer eller mindre helt det samme som hun. Hennes brød blir helt perfekte, deilige og luftige og de går litt over formen etter heving.

 

Eneste forskjellen vi gjør er hun tilsetter 1 teskje sukker i deigen! Det skal visstnok få brødene til å heve bedre... Skulle ønske jeg visste det før så jeg ikke hadde brukt opp to sånne brødpakker og to kvelder:-(

 

HI

Skrevet

Fikk jammen meg lyst til å prøve med litt sukker i deigen for å se om det fungerer! Da blir det tredje kvelden på rad jeg baker brød...

 

Oppdaterer senere om det fungerte;-)

 

HI

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...