Gå til innhold

Bvs sakkyndige psykolog


Anbefalte innlegg

Vi sa nei til hjelpetiltak tidligere, og nå er Bv tilbake med sakkyndig psykolog. Hvis vi ikke vil snakke med ham, har jeg hørt at Fylkesnemnda kan pålegge oss å snakke med en sakkyndig.

Kan virkelig Fylkesnemnda ta barna på basis av at foreldrene ikke ønsker eller våger å bli utredet av en psykolog?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143507713-bvs-sakkyndige-psykolog/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Barnevernet kan gjøre mye foreldre ikke liker, nettopp fordi det er barnevern(og ikke foreldrevern, heldigvis). Hvorfor bare ikke ta praten? Hva er skummelt her?

 

Hvorfor våger dere ikke det? Har dere svin på skogen når det kommer til hvordan dere behandler barna, sånn innen lovens grenser?

 

Nei, fylkesnemnda tar ikke bare barn. fylkesnemnda er en rett, hvor dere må gjennom en rettssak, med vitner, advokater og hele smørja.

 

Jeg røyker inne, jeg har barn som er på ville veier(diagnoser), jeg drikker alkohol nå og da, far gidder ikke ha samvær, jeg kan ikke jobbe, lav inntekt...... Ja, det meste er galt her. Men miste barna? Neeeei, det vil ikke barnevernet, for jeg er visstnok en supermor ifølge dem...... Skulle ønske de tok ansvar for eldste med vansker, men de har faktisk ikke tilbud godt nok.

Alle bør ha rett til å ivareta sitt tankeliv, som jo vil bli vridd i en utredning fra Bvs psykolog.

Barnevernets psykolog får et mandat av Barnevernet på forhånd, og ser ingen grunn til at Barnevernets vurderinger er feil. Så da blir det hele et bestillingsverk for Barnevernet...

 

Leste om ei som hadde vunnet over Bv to ganger ved å ta opp samtalene med den sakkyndige på bånd, for da vågde ikke den sakkyndige å skrive noe annet i utredningen sin. Men jeg er redd dette også blir for farlig.

Annonse

På regjeringen.no står det at hjelpetiltak er frivillige, med mindre forholdene i hjemmet er slik at det er grunn for omsorgsovertagelse. Dette trodde jeg på da jeg leste det.

Det er innlysende at betingelsene for omsorgsovertagelse ikke er tilstede hos oss, siden Bv henla saken med bekymring og gjenopptok den etter seks måneder "for å sjekke forholdene".

Det står også på regjeringen.no at Bv ikke skal straffe foreldre for å si nei til hjelpetiltak.

 

Grunnen til at vi takket nei var at vi ikke fikk bestemme noe selv angående hjelpetiltakene, at vi mente vi ikke behøvde å overvåkes, at vi ikke ville innrømme noe hjelpebehov, og at vi ikke ønsket å bruke tid på møter med Bv i årevis, kanskje i 15 år framover.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...