Gå til innhold

Hvor mye grønnsaker beregner dere til en vanlig middag?


Anbefalte innlegg

Jeg ergrer meg bestandig over at mannen min lager i stand så lite grønnsaker til middag. Vi er to voksne og to barn (4 og 6 år gamle) og han kan finne på å koke en brokoli eller 4 gulrøtter. Når jeg lager middag spiser vi mye mer. I går spiste vi 3 blomkålhoder og i dag stekte jeg opp 1/2 squash, 2 gultøter, 1 paprika, 1/2 sellerirot, en god skalk kålrot, 3 stenger stilkselleri, 2 neper og 5 tomater (+ 1,5 kg poteter). Alt ble spist. Er jeg helt på bærtur eller er det han som er vant til å spise lite grønnsaker?

Fortsetter under...

Kommer jo an på hva som er middagen, men la oss si fiskekaker i brun saus. Da blir det ca: 10 mellomstore poteter, 5-6 gulrøtter, 1 stor blomkål, 1-2 brokkoli og en boks med erter.

 

Til f.eks lasagne lager vi salat av: 1 salathode, 1 paprika, 1/2 agurk, ca 10 cherrytomater, 1 boks mais og 5-7 mellomstore reddiker.

 

Vi er to voksne og fire barn. De to minste barna er veldig glad i grønnsaker og salat, mens de to eldste er begynt å komme i "liker ikke det"-alderen. De spiser litt da. Har aldri tenkt over at vi har lite grønnsaker, eller salat til middag, men i forhold til deg så har vi vel det.

Jeg pleide ikke å lage mer jeg heller da vi hadde to barn. Nå som vi har fire barn så blir det jo naturlig litt mer, men om vi skulle økt med 50% av det du lager, så hadde det jo blitt mye mer enn det vi har nå ;-)

Annonse

Jeg lager gjerne like mange gulerøtter som vi er mennesker og har en bunt brokkoli eller et hode med blomkål + dobbelt så mange poteter som vi er mennesker.. Det holder til oss som er to voksne og fire barn. De to minste spiser gjerne en potet hver, mens de største kan finne på å spise tre.

 

Jeg synes du regnet veldig mye grønnsaker, spiser dere virkelig nesten et helt blomkålhode hver i tillegg til gulerøtter, brokkoli og poteter? Det var mye grønnsaker.

Hvordan i allverden klarer dere å få i dere nok grønnsaker hver dag om dere beregner dere på så lite som 4 gulrøtter etter et blomkålhode til middag delt på hele fammilien.

 

Hver voksen person bør spise ca 3 X 125 g grønsaker om dagen (+ poteter) Det er 375 gram det. En gulrot veier ca 100 g. Et blomkålhode veier ofte ca 400 g. Det er omtrent så mye grønsaker man bør spise på en dag (selv om det selvfølgelig er bedre at det er mer variert).

 

 

Resten av dagen spiser vi ikke så mye grønsaker. Litt tomat og agurk, noen ganger noen rå blomkålbuketter eller en gulrot ol spiser vi jo innimellom, men det aller meste av grønsakene får vi i oss til middag. Om andre er flinkere til å spise grønnsaker resten av dagen trenger de jo ikke så mye til middag.

 

HI

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...