Gå til innhold

noen som har peil? veien til bachelorgrad


Anbefalte innlegg

jeg lurer på reglene for selvvalgt bachelor. jeg tar årsenhet i pedagogikk nå. jeg kan tenke meg å ta spansk et år og deretter fransk et år, evt spansk to år etter hvis det fører til en bachelor.

 

eller så kan jeg tenke meg barneverpedagog, men det er en bachelor på høyskole, kan årsenhet i ped da inngå som første året i barnevernped?

Fortsetter under...

Jeg går på barnevernsped. og det er langt mer en bare ped. Vi har, som andre her nevner, juss, metode, sosant., sosiologi, psykologi, friluft- og aktivitet, helsefag mm.

Det er et veldig spennende studie som jeg kan anbefale på et varmeste og jobbmulighetene er mange.

takk for svar.

 

jeg mente jo to forskjellige grader her da, enten en i språk eller en barnevern utd, du som påpekte at en ikke trengte språk i bv utd.

 

ok så da kan ikke årsenhet i pedagogikk inngå som første året i bachelor i barnevern pedagog.

 

Hva med språk da? noen som vet reglene for selvvalgt bachelor?

Annonse

For det første - høgskole bachelorer er stort sett faste løp hvor man må følge alle fag for å få godkjent bacheloren. Det går an å få byttet ut enkeltfag - om man har tilsvarende fag som dekker samme pensum som det man ønsker å bytte ut. Dette må imidlertid skje på emne nivå.

 

På universitetet er det mye friere. En bachelor der skal bestå av 3 års studier (180 sp). Jeg er litt usikker på eksakte krav så ta dette med en klype salt - men det omtrentlig sånn:

 

1 år, 60 sp, med intro i det faget man skal ha bachelor i (eks. sosiologi) dette året inkluderer ex.phil. Disse emnene har ofte emnekode som begynner med 1 eks 1000 eller 100 - altså introduksjonsemner

 

1 år, 60 sp, fordypning i det faget man skal ha bachelor i - disse emnene begynner ofte med 2 og er andre nivå emner som bygger på 1 emnene. Litt usikker på om man må ha et helt år med fordypning, mener å huske at jeg selv har 45 sp..

 

1 år, 60 sp, med "støttefag" det er her mener jeg å huske at noen av emnene må være "godkjente støttefag" til kjernefaget ditt, mens andre kan velges omtrent helt fritt. Hva som er godkjente støttefag til en bestemt bachelor må du høre med ditt studiested om.

 

Forøvrig kan jeg anbefale studieveiledere, de bruker mye av tiden sin på å veilede studenter på nettopp dette. Men nå har du i allefall en grovskisse å planlegge utfra.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...