Gå til innhold

Kunne dere servert frosne reker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Når dere inviterer venner på rekeaften??

 

For meg hadde det vært helt utenkelig å servert frosne reker og vi spiser det heller ikke bare jeg og mannen når vi har reker da jeg syns det smaker gummi.

Men vi har fått det servert hos andre og syns det er litt rart å ikke betale de kronene ekstra for å få "skikkelige" reker.

 

Er det vi som er "kravstore" eller er har vi "kjipe" venner?

 

 

Skrevet

Vil ikke si dere har kjipe venner - for jeg blir aldri invitert på noen ting som helst av mine venner.

 

MEN, frosne reker... nei - urk, det spiser ikke jeg, derav, ville aldri servert det til andre.

 

Hva med å i steden invitere ost, kjeks og vinkveld. Alle tar med seg en ostetype hver + egen vin. Så holder du stearinlysene ;) Det gjør jeg når jeg inviterer mine "venner"... men blir jo ALDRI invitert tilbake da... hmmmm....

Skrevet

Både og. Litt kjipe venner, og dere er litt kravstore. Nå vet jeg ikke hvor du bor, men her på sørlandet er det ikke ferske reker å oppdrive. Får du tak i noen, så betaler du nesten 200kr kg. Da er det like greit med frosne reker altså. Men bor du et sted der det er en grei kgpris på rekene, så er det jo selvsagt best å servere ferske.

Skrevet

Nja, jeg ville da tint dem først...

 

Neida;) Jeg har fått servert frosne reker som er gode, og som er dårlige. Tenker ikke over det. Men serverer nok ferske selv. Er det ikke ferske reker å få tak i kan man servere noe annet.

 

Men jeg bruker gjerne frosne reker om jeg lager rekesalat, eller dekker koselig kveldsbord med rundstykker og masse godt pålegg, og litt reker på fatet.

 

Men jeg synes likevel du høres ut som du tror du er bedre enn dine venner. Ferske reker er mye dyrer enn frosne.

Skrevet

Jeg antar du mener tinte reker som har vært frosne? Kunne aldri servert frossen mat, det er jo umulig å spise. Kunne servert tinte reker i nød, men foretrekker ferske.

Skrevet

Reker som har vært frosne?

Jo det kunne jeg funnet på. For de gangene jeg har prøvd å kjøpe ferske reker her nede i østfold er de dårlige. Og jeg har prøvd en god del ganger.

Men jeg tiner jo rekene før de blir servert.

 

Skrevet

Ikke noe problem å invitere med det på bordet, eller å bli invitert på det selv. Så fin på det er jeg heldigvis ikke.

Forventer meg ikke gourmet når jeg skal bort, det viktigste er hyggelig selskap.

Skrevet

Ja det kunne jeg servert.

Fikk det forresten nettopp servert hos noen andre og tenkte ikke at det ikke skulle være bra nok.

Jeg er til og med kokk om det har noe å si.

Skrevet

Nå er jo alle skalldyr best på vinteren, så det anbefales å kjøpe frosne grønnlandsreker istedet for å kjøpe ferske på brygga. Nå er det jo kos å kjøpe på brygga, men synes frosne reker (som selvfølgelig er tinte når de serveres.. ) som har bodd i kaldere vann har en helt annen kvalitet.

Skrevet

Ferskfrossne reker som er tint i kjøleskap skal ikke smake gummi.

 

Dere har ikke kjipe venner, de har bare vært litt uheldig med kjøpet, tiningen eller kvaliteten på rekene.

 

Og dere, ja dere virker heller litt fisefin.

Skrevet

Kjipe venner! frosne reker er ekkelt!!

Skrevet

Jeg er veldig glad i reker og vi serverer som regel de som har vært frosne. Oftest spiser vi det på stranda og tiner dem i sjøvann. Selv om nyfiskete reker ofte er enda bedre har som regel de som blir solgt som "ferske" her også vært frosne.

 

Jeg synes dere er litt kravstore. Hovedsaken er uansett å ha det hyggelig med gode venner.

Skrevet

Kunne ikke falle meg inn og servert FROSSEN mat.

 

Men jeg kunne fint ha servert opptinte reker:)

Ikke alle steder hvor det er lett å få tak i GODE ferske reker. De såkalte "ferske" rekene er gjerne ikke så ferske som man vil like å tro at de er. Skal rekene være virkelig FERSKE bør de ikke være trålet samme natt.....

 

Reker som er frosset ned umiddelbart etter de er trålet, kan være virkelig gode!

Skrevet

Når man bor i innlandet, så er valget reker i lake eller frosne. Hva velger man da?

 

"Fisefine" er forresten et ord som streifer meg mens jeg leser hovedinnlegget her...

Skrevet

 

Mange reker som selges som "ferske" har vært frosset. vet du tegnene så du kan se forskjell HI?

Hvis ikke har du nok servert tinte reker selv. Det er ikke automatisk at de smaker dårligst heller.

 

 

Skrevet

Vi hadde ferske reker for litt siden, og det er de minste rekene jeg har sett noen gang. Det endte med at vi kastet halvparten, for vi ble lei av å pille reker. Så vi angret på at vi ikke kjøpte frossene istede som var litt bedre str på.

Skrevet

Kan en å tine reker, så er det ikke noe problem ;) Jeg kan det, jeg.

 

Her får en ikke fatt i ferske reker, så frosne er da muligheten ved rekeaften. Eller så må de spesialbestilles, eller hentes 3 timers kjøretur(en vei) herfra.

Skrevet

Små ferske reker er et godt tegn. Da har de ikke blitt hentet lengst ut på havet, blitt lagret kortere og har mest sansynelig ikke vært fryst.

For som det sies flere ganger over her; selv ferske reker kan ha vært fryst tidligere.

Skrevet

Jeg ville ikke servert det selv, hadde heller funnet på noe annet om jeg ikke fikk tak i ferske reker (ikke at det er noe problem her). Ville uansett ikke brydd meg om jeg fikk servert reker som hadde vært frosset.

Skrevet

Hva er den beste måten å tine dem på? I kjøleskapet?

Skrevet

Nei, det kunne jeg ikke gjort selv. Jeg inviterer venner på rekeaften i perioder hvor jeg vet at det er ferske, store reker å få kjøpt direkte fra båten i havna her hvor jeg bor.

Da skal det være masse reker, hjemmebakt loff og hvitvin... nam!

 

Men jeg hadde ikke reagert på å bli servert opptinte Rema 1000 reker om jeg fikk reker borte. Det er godt det og, ikke det samme, men helt ok.

 

 

Skrevet

Den beste måten er ca et minutt i nesten kokende vann(i dypfryst tilstand og alle rekene samtidig. Må røres i), for så rett over i isvann til rett før servering. Det siste er at de må renne av før en serverer. Smaker ferskt om en klarer dette rett :)

Skrevet

hallo, det er ikke normalt å inivtere venner til ost og vinkveld hvor vennene må ta med ost og vin selv og du står for stearinlysene, haha, rart du ikke blir bedt tilbake. Det som er vanlig og sivilisert er å invitere til ost og vinkveld, hvor du faktisk står for osten og vinen og har du normale venner tar de med en god flaske vin som vertinnegave.

Skrevet

Selvsagt! (med forbehold om at de var tint), på samme måte som andre kjøtt og fiskevarer som man kjøper på butikken (du er vel klar over at det aller meste av det man til og med kjøper i ferskvaredisken har vært frosset først?) Gummismak av rekene kommer av kvaliteten og ikke hvorvidt de er frosne eller ei.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...