Gå til innhold

Har såååå lyst på kake! Oppskrifter?


Anbefalte innlegg

Har så lyst på kake at jeg tror jeg må bake ett eller annet.

Har hatt kakesug siden før helga, så må vel snart krype til korset og lage meg noe for å få tilfredsstilt lysten.

 

Har du en god oppskrift å dele med meg?

Fortsetter under...

OREO KAKE! Kjempegod oppskrift som er enkel å få til!

Dette trenger du:

 

 

Ca. 450 g Oreo Cookies

100 g smeltet smør

2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet

2,5 dl melis

ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte)

2,5 spiseskjeer sukker

1 pose sjokolademousse Toro

3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)

 

 

 

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

 

 

 

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

 

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!

 

 

 

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!

 

 

 

Enjoy!

 

ahhhh... må bli oreokake en dag kjenner jeg..

Men nå ble det kake etter litt surfing på nett og leting i skapet etter hva jeg hadde... Ble snickerskake :)

 

Bunn:

3 eggehviter piskes i 10 min.

3 dl sukker has oppi etter 10 min og piskes sammen i 5 min.

 

3 dl (250g) peanøtter og 20 ritz-kjeks kjøres i foodprocessor og has i sukker og eggehviter.

 

Bakepapir i bunn av form (24 cm) midt i ovnen i 25 min. 175 grader

 

Kremsaus:

3 eggeplommer

3 ss sukker piskes til eggedosis

 

1 kokesjokolade (jeg brukte lys)

60 g smør

3 ss kaffe smeltes på svak varme og has oppi eggedosisen

 

3 dl kremfløte piskes. Legg kremfløten på kald bunn. Tøm sjokoladesausen forsiktig over. Strø på med en neve hakkede peanøtter.

 

Kaka står i ovnen... Gleder meg til å smake :)

 

HI

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...