Gå til innhold

Når man er ute og bestiller en flaske med vin også legger kelneren igjen korken på bordet. Hvorfor?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Tror faktisk det er fordi man skal kunne lukte på den, ja. Har opplevd å klage på en vin en gang og da luktet kelneren på korken igjen. Den luktet greit, så vi måtte få ham til å smake på den før han innrømmet at noe var galt.

Folk som har peiling på vin (jeg har det ikke ;)) kan visst si en del fra korken. Hvis den er veldig tørr er det f.eks. større fare for at det har kommet for mye luft i flasken.

Men sikkert noen her som kan mer enn meg om dette :)

En kan se på korken om vinen er skadet(f.eks mugg på korken) og dårlig lukt kan bety det samme. At vinen har vært lagret rett kan også leses av korken.

Det er for å lukte på den. Det kan utvikles en bakterie i korken som gjør at vinene blir sur, da sier man at "vinen er korket".

 

Har ingenting å gjøre med om det kommer litt korkrester oppi vinen når den åpnes.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...