Magehus Skrevet 7. juli 2011 #1 Del Skrevet 7. juli 2011 Hei! Min nydelige farmor blir sytti og jeg skal bake kake til henne. Hun tåler ikke gluten eller melk. Vil bake denne sjokoladekaken: 125 gr margarin 250 gr sukker 5 egg 125 gr hvetemel 2 ts bakepulver 3 ts vaniljesukker 1 pl kokesjokolade Glasur 100 gr margarin 5 dl melis 3 ss sterk kaffe 1,5 ss kakao 3 ts vaniljesukker Kan jeg bare bruke margarin uten melk og salt, glutenfri lys melblanding i stedet for hvetemel og kokesjokolade for allergikere uten melk. Er det bare å erstatte slik, eller vil ikke kaken bli smakende likt da? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143384100-dere-som-kan-bake-gluten-og-laktosefritt-kakehjelp-anyone/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
It's all about me Skrevet 7. juli 2011 #2 Del Skrevet 7. juli 2011 Det går nok greit å bytte ut de ingrediensene, du har iallfall funnet helt fine erstattere. av glutenfritt mel bør du bruke finax (det på "melkekartong") da dette smaker best i rører. MEN du kan gjør det enda enklere også. Toro langpannesjokolade er både gluten og laktosefri. Så hvis du baker denne med olje blir den utrolig saftig og god. Bruker bare denne vi. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143384100-dere-som-kan-bake-gluten-og-laktosefritt-kakehjelp-anyone/#findComment-143384124 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Magehus Skrevet 7. juli 2011 Forfatter #3 Del Skrevet 7. juli 2011 Takk for svar Hvor får jeg tak i finax? Jeg har lyst til å lage den fra bunnen av. For å "vise innsatsen". Sikkert litt latterlig, men slik er det nå en gang Har laget MMF til å ha oppå. Vet du om dette er "godkjent" gluten/laktose fritt (marsmallows, delfiafett og melis)? Kom ikke til å tenke på denne marsmallowsen før nå. Du tror det går i orden med toro-mel-mixen, eller vil det ikke bli søtt eller fint nok? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143384100-dere-som-kan-bake-gluten-og-laktosefritt-kakehjelp-anyone/#findComment-143384156 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 7. juli 2011 #4 Del Skrevet 7. juli 2011 Det er gluten som er mitt fagområde, så aner ikke om mersmellows og delfiafett er laktosefritt, det må du nesten lese på pakkene. Går sikkert greit å bake med Toro mel.mixen, men selv bruker jeg aldri denne da jeg ikke synes den smaker godt til alt. Finax-melet bruer vi i alle rører, har jeg sett det i de fleste store dagligvarer som Obs om Meny. Skal du senere bake faste deiger er Semper best. det oppfører seg likest vanlig mel (men resultatet skal være mer klissete enn vanlig). Semper er små røde kartonger på 500g som også finnes i de fleste store dagligvarer. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143384100-dere-som-kan-bake-gluten-og-laktosefritt-kakehjelp-anyone/#findComment-143384221 Del på andre sider Flere delingsvalg…
It's all about me Skrevet 7. juli 2011 #5 Del Skrevet 7. juli 2011 Sorry, glemte avhukingen på anonym-opplegget Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143384100-dere-som-kan-bake-gluten-og-laktosefritt-kakehjelp-anyone/#findComment-143384228 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå