Gå til innhold

Umulig å lage marengs/pavlova i en gammel ovn som er litt skranten?


Anbefalte innlegg

Den steker ting litt for fort og kan ikke lage diverse kaker fordi det blir svidd på utsiden og rått inni. Det gjelder ikke all mat da. Kan f.eks lage sukkerbrød greit, der må man jo passe tiden veldig.

Hvordan er det når man lager marengs? Er det slik at når man steker den så stekes den gjennom med en gang eller tar det litt tid før den blir gjennomstekt (ferdig). Hvis noen skjønner?

Fortsetter under...

Det tar tid før den blir ferdig ja.

Du skal sette ovnen på full guffe til den er så varm som mulig, så skrur du den ned på 100 (kanskje litt lavere på din ovn som ikke er helt bra) også skal den stå der i 60 minutter. Du bør følge med på fargen, den skal så vidt bli litt mørkere, litt sånn kaffelatte farge men litt lysere:)

Lær deg å regulere temperaturen :) Jeg hadde i mange år en ovn, som jeg kasserte da den var hele 30 år(den tok hovedsikringen i huset flere ganger, og da turde jeg ikke mer:)). Jeg bakte alt, men visste hva jeg måtte gjøre med temperaturinnstillingen for å få resultatet jeg ville ha.

 

Bak først litt gjærbakst, og reguler ned tempen en del. Prøv deg frem. Til slutt finner du ut hva du må gjøre for å få det som du vil. Da kan du prøve mer avanserte greier, for da har du funnet ut den egentlige temperaturen til ovnen. Ikke bare den som står på bryteren.

Går fint det, men bruk oppskriften hvor kaken skal stå i ovene 45 min etter at varmen er skrudd av og døren satt på gløtt.

 

Jeg steker palova i min ovn fra 1970 ett eller annet.... grandien svir seg men palovan blir fantastisk :)

 

Ha klart noe aliminums folie om den begynner å bli mørk på toppen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...