Nat27 Skrevet 28. juni 2011 #1 Skrevet 28. juni 2011 Vil lage fruktpurè/ smoothie til småtten på 8 mnd. De skal ikke fungere som dessert, mer som mellommåltid, og derfor må de mette en liten mage litt mer enn det bare frukt gjør. Hvilken frukter jeg skal bruke er jo ikke noe problem, men aner ikke hva jeg skal/kan ha i av korn/grove melsorter (?) for at den skal inneholde godt med fiber og være ekstra mettende. Forslag og tips mottas med takk! )
kinaputten Skrevet 28. juni 2011 #2 Skrevet 28. juni 2011 sånn uten å tenke noe særlig over det, så er det første som kommer inn i hodet på meg, havregryn og hirseflak Ville bløtlagt de i litt friskpresset juice helst over natten før de ble brukt i smoothien. Bløtlegging frigir jern i kornsortene/melet
Nat27 Skrevet 28. juni 2011 Forfatter #3 Skrevet 28. juni 2011 Havregryn, ja! Enkelt og greit, at jeg ikke har tenkt på det! Og det med frigjøringen av jernet var et viktig moment som jeg ikke visste. Tusen takk Det er forresten ok og bruke sånne frosne pakker med bær fra Rema 1000, er det ikke?
kinaputten Skrevet 28. juni 2011 #4 Skrevet 28. juni 2011 ja det er helt fint det+frys noen banan biter
kinaputten Skrevet 28. juni 2011 #5 Skrevet 28. juni 2011 kom på en ting til, hva med å tilsette litt grøtpulver? Burde funke det
Mamma'n og englebaby'n Skrevet 29. juni 2011 #6 Skrevet 29. juni 2011 Sjekk www.barebarnemat.blogspot.com. Massevis av tips og triks
helene0: jan09+jun11 Skrevet 29. juni 2011 #7 Skrevet 29. juni 2011 Banan og mango er forresten en veldig fin og mettende kombo jeg hadde litt grøtpulver i til min eldste da han fikk fruktmos, ellers er jo havrefryn finfint, kanskje kli av ulike slag?
MissVaiper Skrevet 30. juni 2011 #8 Skrevet 30. juni 2011 En annen kornsort er 4-korn. Masse fiber og mettende.
Trinemor & go'gutten Skrevet 1. juli 2011 #9 Skrevet 1. juli 2011 Skal man bruke kokvarmt eller kaldt vann til blötlegging? Og gaar det an aa fryse den ferdige blandingen?
kinaputten Skrevet 1. juli 2011 #10 Skrevet 1. juli 2011 jeg bruker kaldt vann over natta i kjøleskap, men vet at mange bruker kokende vann når de bløtlegger til brødbaking.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå