Gå til innhold

Dere som er samboere- ang samboer kontakt / testamente


Mamma+2

Anbefalte innlegg

Jeg og samboer har ikke fått ordna med det enda,men snakka om det. Vi har ikke felles barn, men barn begge to. Vi eier ikke bolig, det er nok hovedgrunn til at vi ikke har stressa med det. Vi har jo møbler og slike ting, men hvor " viktig" er det når man ikke eier store ting som bolig. ? Skal kjøpe bil nå, men den skal stå på

Begge mener sambo. Man må vel til advokat for å ordne samboerkontrakt / testamente ? All kontakt med advokater er jo rådyre( selv om jeg forstår det kan lønne seg på sikt ) Hva har dere andre gjort ??

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Heisann! Det er lurt å begynne å tenke på det, og det tar jo ikke mer enn en kveld å få skriblet ned på papiret, så er det gjort. Det er flust av maler på samboerkontrakt og testamente på nett, der står det gjerne også litt om utfylling som regel. Det er ekstra viktig å ha ved felles- og særkullsbarn, samt felles bolig, men kan være greit å ha uansett. Da har dere klar fordeling av møbler verdigjenstander ved evt brudd. Samboerkontrakt kan suppleres etter hvert, og oppbevares gjerne hos en 3-part.

 

Når det gjelder arv vil deres særkullsbarn (hver deres barn) arve dere automatisk så lenge dere ikke har fellesarv. Kanskje er det dette dere ønsker? Da behøver dere kanskje ikke testamente foreløpig. Er dere økonomisk avhengig av hverandre, og ønsker å sikre at dere arver hverandre, kan dere gjensidig testamentere inntil 1/3 av arven. Dere kan også sikre hverandre i en gjensidig livforsikring, som går utenom arvereglene. TTenk igjennom worst case-scenario hvordan dere vil fordele det!

 

Lykke til! Kjedelig å gjøre, kjekt å ha gjort!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...