Gå til innhold

Noen som interessert i valp her?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hvis jeg skal vurdere valp fra deg, vil jeg vite HD/AA status på begge foreldre, besteforeldre og gjerne oldeforeldre. Er disse også øyelyst?

 

Noe annet du vil tilføye om hundenes helsestatus?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Når du sier EKSTREMT LYDIGE - konkurrerer du i noen form for hundesport?

 

Jeg må uansett bare gjenta meg selv: LYDIGHET NEDARVES IKKE!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke hva som er verst jeg... Folk som lar fertile hunder fly løse så de kan parre seg med hvem som helst, eller de som bevisst driver med blandingsavl. Om jeg som katteoppdretter tilknyttet NRR tar et blandingskull så blir jeg vel ekskludert et par år, hvordan ser NKK på sånt?

 

Hva slags tester er gjort på hundene dine? Og foreldrene deres? På katt så blir utsatte raser scannet for HCM, en arvelig hjertefeil. Maine Coon blir røntget for HD (Og de er den rasen som vel er mest utsatt for HCM) Ikke bra når folk bruker sine MCO'er til blandingsavl da, uten å ha testet for noe som helst. Resultatet blir en huskatt, men ikke nødvendigvis en sunn en. Samme er det vel med hund. Tester du ikke for HD og andre mulige "feil" så vil jo disse dukke opp hos kjøterne også...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen fare..hadde ikke tenkt til å selge dem via BIM likevel.

Har nå bare igjen to av seks valper...og den ene skal vi beholde selv...så trengte ikke så mye promotering utover annonsen jeg har lagt ut.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du har lagt ut et innlegg på et diskusjonsforum, ikke en annonseplass for kjøp/salg/gis bort. Sjansen for at innlegget blir diskutert er rimelig høy. Forventet du ja/nei-svar på dette innlegget på et anonymt forum?

 

Jeg synes forøvrig det er verdt å diskutere. Hvem vet, kanskje kan det forhindre EN formålsløs parring til? Det er det i såfall verdt. Om du har annonse på finn.no eller et annet sted beregnet på slike annonser kan du vel ikke unngå å legge merke til alle de andre både blandingskull, blandingshunder til omplassering/salg, rasehundkull og rasehunder til omplassering? Det er et problem med for mange hunder og for lite eiere. Hvorfor i alle dager bidra til å skape flere?? Fordi dine hunder er så "snille"?

 

Hund er noe av det vanskeligste kjæledyret man skaffer seg og mange gjør dette uten å tenke så veldig over hva det er de får i hus før den er der. Da bør i de minste de som produserer disse legge litt arbeid og tankevirksomhet bak sine "produksjoner", mht arvelige lidelser, temperament etc, slik at potensielle eiere kan være litt mer forberedt på hva de kan forvente seg og litt flere hunder i får en fair sjanse her i livet.

 

Til deg over med katt: Man blir ikke ekskludert fra NKK for å ha hatt et blandingskull. Blandingshunder har nå et eget register (NOX) i NKK som gjør at de kan delta på konkurranser innenfor de fleste hundesporter (Heldigvis! Er ikke blandingene i seg selv jeg er kritisk til - det er avlen på dem! Det er flott at alle hunder uansett rase/blanding blir brukt til noe.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NKK gjør ikke noe i forhold til blandingshunder. Men parrer jeg f.eks min ikke-godkjente tispe vil jeg bli ekskludert fra raseklubben vår.

Selv velger jeg å gjøre godkjente kombinasjoner både etter NKK's etiske rettningslinjer, samt raseklubbens avlsregler.

 

Har hunden stamtavle kan man finne ut av hva forfedrene døde av, arvelige lidelser osv. Det kan man ikke på en blandingshund.

Min rase øyelyses ikke fordi dette ikke er noe problem på rasen, derimot så røntger vi både hofter og albuer. På denne måten vet jeg jo hvordan resultater forferdrene kom ut med.

 

Trådstarter skriver jo at hun har eid hundenE i 8 år, så det er ikke rart man tror foreldrehundene er veteraner.

 

Jeg har selv veldig lyst på avkom etter en helt fantastisk tispe jeg har, men tispa er ikke godkjent for avl etter raseklubbens regler, og det er jo en grunn til det. Derfor lar jeg være også.

 

USERIØST med folk som ikke passer på hundene sine når de har løpetid, samt de som bevisst parrer blandingshunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aha, da ble jeg litt klokere angående blandingsavl på hund:) Jeg har ikke noe i mot huskatter jeg (alle katter uten stamtavle, uansett om begge foreldre er rasekatter med stamtavle, selv der de er av samme rase. Noen avler på katter med avlsforbud, og dermed blir jo avkommene huskatter) Har selv to hittekatter av gatemix, og de er en like stor del av familien som rasekattene er. De får samme mat, sand og vaksiner osv. Men de er selvfølgelig kastrerte begge to.

 

Man kan få huskattbevis i NRR, og kan stille ut registrerte huskatter. Men man blir svært lite populær i miljøet om man driver med avl på huskatter/blandinger/BYB.

 

Det er jo en grunn til at rasekatter er dyrere, det ligger mye jobb og penger bak. En helsetester foreldrene, betaler dyrt for parring, chipper/vaksinerer/veterinærbesiktiger kattungene osv. En svært viktig del av avl for meg er helsetestene. Man skal kun avle på friske dyr. Stille ut gjør jeg både fordi det er spennende og sosialt, for å få bekrefta at katten er rasetypisk og "verdt" å avle på, og også fordi det gjør seg med en tittel når man skal selge kattunger. Og da er det faktisk kjipt å se at folk som har droppet ALLE disse kostnadene selger kattunger til halv pris, penger som er ren netto. Jeg kommer vel aldri til å gå særlig i pluss på avl. Hørte om ei som tok 15000 for parring på Bengal, uavhengig av antall unger i kullet. Da går du på en skikkelig smell om det kommer en unge eller to...

 

Mange Bengaloppdrettere er supersære når det gjelder salg av avlskatter, derfor ble jeg faktisk stolt nå da jeg, som er ganske så fersk, fikk tilbud om en avlshann, til og med på avbetaling fordi oppdretteren har begynt å kjenne meg, og skjønner at jeg er seriøs:)

 

Gemytt er jo enda viktigere på en 40-50 kilos hund enn en 4 kilos katt, derfor er jeg skeptisk til avl der man ikke kan kontrollere stamtavle, sjekke opp om oppdretterne er seriøse osv. I tillegg til helsedelen selvfølgelig.

 

HI kan forsvare blandingsavelen sin så mye hun vil, men i mine øyne er hun drit useriøs...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er lurt å sette ett kull på tispa i løpet av levetiden, for å unngå innbildt drektighet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...