Gå til innhold

Noen der ute som har katter som husdyr??


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vi har katter hjemme.. Går kjempe bra med ungene, og kattene er suuper sosiale samt snille og rolige.

 

Meen.. For to dager siden fikk "vi" ett kull på 6 kattunger. Vi danderte og fikset til på badet, så de skulle ha det rolig,trygt, varmt og godt, men kattemor vare skriker og går ut av kurven for å stå på døra å "skeike" og klore.

 

Tok med kurven med mor og barn ned i stua, satte de i hjørnet ved sofaen og stille ble det!

Nå maler hun og det virker som hun koser seg.

 

Så er da sp.målet mitt.. Er det her "greit"?Kan de vokse opp i stua fra de er to dager gamle?

Noen med erfaring, råd eller tips?:)

 

På forhånd takk:)

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er greit, mange foretrekker å ha dem på badet pga at det er lettere å gjøre rent der med det første, men jeg ser ikke helt problemet - vaske og bytte underlag må man gjøre uansett. Men pass på temperaturen så de små ikke fryser. :) Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å høre:)

Ja skift og stell trenger de uansett om de ligger her nede i stua eller oppe på badet.

Ungene(mine) er heller ikke bortpå de å piller hele tiden. Har sagt de må vente med dilling og dulling til de får øyne og begynner å bevege seg selv:)

 

Jo takk for det, de legger godt på seg alle 6! Hehe så det er jo positivt:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kattemammaen vet best ;) blir det for bråkete i stuen, flytter hun på de. Og så lenge hun har de samlet, holder hun de varme

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Like greit å venne de på mennesker med en gang, så blir de lettere å gi bort :)

Uansett så passer kattemamma på og gjør det beste for de :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er jo sant. De må jo sosaliseres uansett, bare tenkte på om det kanskje var for tidelig. Nå virker kattemora roligere også, hu ligger i kurven mest, men er ute å går litt, leker litt, spiser, og går tilbake:) blir vel kanskje litt stille og ensomt på et "stengt" bad, når en er vandt med å være sammen med oss hele tiden.

 

Hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Våres katt fødte i kleskapet i gangen og ble værende der en ukes tid, etter det ville hun inn i stuen så da flyttet jeg kassen inn dit.

Bare å høre på kattemor :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen katter er ekstremt sossiale. Vi hadde en som fødte under hagebordet mens vi spiste frokost. Hun nektet å være alene så selv om hun hadde et godt sted å være hjalp ikke det om vi ikke var der.

Hovedproblemet med å la ungene vokse opp på stua er for det første at de ikke er renslige foreløpig og at dere da må regne med både skvetter og etter hvert klumper både på gulvet og i sofaen. De bliretter hvert også veldig lekne og kommer til å klatre overalt og klore på det meste. Det er morsomt og ofte hyggelig, men om dere skal ha dem på stua bør dere fjerne ting dere erredde for, ta ned gardiner ol. Hvis ikke kan det bli dyrt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis mora ikke får det som hun vil plasserer hun ungene der hun vil ha dem. Dem kan godt vokse opp i stua men husk dette, pakk avispapir rundt. når dem begynner å tisse selv ville jeg fløtta dem unna. Det blir forferdelig mye griseri!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt en haug med katte-kull opp gjennom åra (fikk faktisk gitt bort alle!) og kan ikke huske at det var så mye griseri.. Hadde en lav kasse med kattesand i ved siden av kurven fra første stund. Kattemor brukte også denne mens ungene var små. Etterhvert som de begynte å gjøre fra seg selv fulgte ungene morens eksempel og tisset/bæsjet i kassa de også.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig. Katter er sosiale dyr og mamman fungerte best om hun slapp å være innestengt. Og fordelen er at kattungene blir vant med vanlig hverdagsstøy og vant med mennesker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk alle sammen for svar:) vi har to hukatter,(den ene er jo mora) å ingen av de har hengt i gardiner, revet ned ting etc, men de har masse leker, klatrestativ o.l litt her og der så de får brukt seg mye. Pluss at ungene elsker å leke med de, så de får sliti seg ut litt:)

Så håper de 6 små blir lik de de omgås med, etterhvert selvfølgelig:)

 

Hi

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At de som bor der er rolige endrer nok ikke det faktum at ungene vil komme til å utforske når de blir større. Jeg er selv ganske laidback, men har fått to turbounger ;-)

 

Men å ta bort gardingene er ikke nødvendig, vent iallfall til de faktisk har klart å klore seg oppover en. Men det jeg har erfart med en neve kattekull (mamma drev oppdrett), er at det lønner seg å ikke ha vaser, glasskåler, potter og annen kruspynt på steder hvor kattungene kommer til, som på duker, eller i vinduskarmer. I vinduskarmene er det kjempespennende å være og står det noe der "sniker" de seg bak og begynner å leke. Åg da fyker alt annet enn kattungene i gulvet.

 

Så lenge du leser kattemoren er det ingenting i veien for å ha henne i stuen. Blir hun urolig igjen og begynner å flytte rundt på ungnene vil hun ikke være der lengre. Og ha en lav kasse rett ved "sengen" da lærer ungene fort hvor de skal gå, ved å se på mor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...