Gå til innhold

Atopisk eksem hos små barn - trenger å høre om erfaringer


RompeRock

Anbefalte innlegg

Gutten vår på 14 mnd har mest sannsynlig fått atopisk eksem. Hva lindrer kløen best, hvordan forebygge best mulig og hvordan reparere? Trenger deres erfaringer. Synes litt synd på lille gutten. Tydelig at han er litt plaget av det akkurat nå.

 

Vil gjerne unngå kortisonsalver, så lenge vi kan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

hei, min gutt ble så å si født m atopisk eksem stakkar. har vel vært gjennom d meste av kremer som er for salg og på resept.

vår erfaring er at Aderma sin krem mot atopisk eksem har fungert best i perioder. har veksla mellom den og apobase (blå) og first spray alovera(forever living produkt). nå når det er sol så la gutten få sol på kroppen, men selvfølgelig smør han godt. ikke la han bli svett eller fuktig noen plass, dette kan være m på å gjøre d værre. ikke bruk såpe på hendene hans, vanlig vann går veldig bra.

 

håper dette kan hjelpe litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker fuktighetskrem fra aderma og så lenge vi smører med den jevnlig og passer på å smøre ofte når eksemen begynner å komme, så holder det ofte med den. Hvis eksemen først kommer og ikke blir fort bedre med bare fuktighetskrem (og det gjør den ikke når det blir mye), så er det mye bedre for huden at man bruker kortison enn at eksemen blir der lenge. Det er også bedre at man bruker sterk kortison kort tid, enn svak lenge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hold dere unna parfymerte kremer, sitrusfrukter, og sjekk solkremene nøye! Den blå vanlige er grusom, min fikk åpne, blødende sår av den da svigermor brukte den uten å tenke seg om. La ham få sol på kroppen, la ham bade i saltvann, og smør med apobase eller aderma. Spør gjerne på apoteket om de har gode forslag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vår lille gull har hatt atopisk siden han var 2 mnd, er 15 mnd nå. Vi har erfaring med at MINIDERM er den beste kremen, fikk anbefalt den av eksemsykepleier på st. olavs som har atopisk selv... Smører han i veldig tjukke lag morgen og kveld, veldig viktig å ikke sluntre unna med det!!!

 

Vi prøvde å smøre han en gang om dagen et par dager, da fikk han det tilbake med en gang. Fuktighetskrem i massssssssevis er det beste middelet, huden deres produserer rett og slett ikke nok fukt selv. Anbefaler på det sterkeste å kjøpe NAF badeolje og bruke det når du bader ham også, forebygging er en stor jobb men er verdt det! Om han har tørr hodebunn har ACO en veldig god shampo.

 

Ikke vær redd for å bruke kortison i perioder det trengs, det er kjempeviktig å bruke det for å unngå store utbrudd. Bedre å bruke mild kortison i små perioder enn å måtte ty til de sterkeste over lang tid!!! Kortison er ikke på nær så farlig som mange vil ha det til, så lenge det brukes i samråd med lege eller eksemsykepleier.

 

Nå er vi så heldige at vi bor i Trondheim og har hudavdelingen på St. Olavs i nærheten. har fått helt suveren hjelp og oppfølging der!!! <3 Har egen kontaktperson som vi kan ringe og få råd eller få time til når vi føler det trengs. Ta kontakt med fastlegen og få henvisning til nærmeste hudavdeling om du ikke har fått det allerede.

 

Ellers er som de andre her sier sol og saltvann veldig bra for atopikere. Og unngå parfymerte produkter, både i kremer og vaskemidler. Fargen blå er ikke noe særlig å ha inntil huden på klær. Det er et stoff i blåfargen atopikere kan reagere på.

 

Masse lykke til!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glemte en ting...;))

 

Dere må få hjelp fra hudlege til å søke om dekning av utgifter til kremer og oljer hos HELFO!!! Dette er sinnssykt dyre produkter, men etter passert 1600 kr i året får dere dekket 90% av utgiftene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

hehe, distre småbarnsmor kom på en viktig ting...

 

Ta vare på alle kvitteringer for kremer og oljer dere kjøper på apoteket. Få de til å stemple de. De skal sendes inn til HELFO for å få refundert utgifter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har to gutter med atopisk eksem. Eldste har nå nesten vokste det av seg og er 2 1/2. Men nå når varmen kommer og hvis han bruker ull på vinteren så kommer det flekkvis tilbake.

 

Minstemann på 5 mnd har hatt det siden han ble født. Han har det ganske ille synes jeg. Han må oljebades minst 2. hver kveld, han må smøres med fuktighetskrem morgen og kveld og vi har vært hos hudlege ekspert og fått salver på resept. Jeg har også vært veldig usikker med kortison bruk, men legen sa at det var viktigere å holde utbruddene borte enn å ikke bruke kortison. For hvert utbrudd de får så øker sjansen for at de kan utvikle annen allergi i tillegg.

 

Jeg ble også anbefalt Miniderm og den virker veldig godt. Ellers så virker A-cream uten parfyme best på mine. Apobase og aderma lindrer men ikke godt nok. Bruker Aderma sin shampoo. Den er helt fantastisk.

 

Har fått locoid ved utbrudd og mildison til vedlikehold. Den mildeste kan brukes fast to dager i uken på utsatte flekker uten noen varige skader.

 

Men husk at hvis du har smørt med kortison så må ikke barnet i sol. Da kan det få pigmenter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for mange flotte svar :) Setter stor pris på det.

Kjøpte miniderm på apoteket i går, og det virker som en god krem. Så vi smører nå morgen og kveld, og håper på bedring etterhvert. Bruker olje i badevannet ja, og kun parfymefrie produkter inkludert vaskepulver&tøymykner (neutral).

 

Tenker også å ringe legen, for å få resept på kortisonsalve. Skal være på ei øy uten butikk og apotek i 2 uker, så vi må være føre var ;)

 

Så får vi håpe på sol og varme heeeeele sommeren, så alle med eksem får nytt godt av det.

 

Visste forresten ikke om det med blå farge på klær. Og så han som har så masse blått...

 

Igjen, takk for svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos oss var det kun kortison som fikk dempet utbruddene. Prøvd alle andre kremer og de fungerer greit så lenge det ikke er betent (da det er eksem er huden betent).

 

Vi fant ut av hva som utløste eksemet og ved å unngå dette i kosten, var mye gjort for å unngå nye utbrudd.

 

Her var det i hovedsak tomat og sitrus som utløste utbruddene. Men også varme og fuktughet. Så sommerne har vært et helvete for lillemann. Men nå er han over tre og alt har dempet seg betraktelig. Men for mye tomat gir fortsatt utbrudd innimellom og helt bra er han ikke, men nå trenger vi nesten ikke bruke kortison mer.

 

Var forøvrig selv veldig skeptisk til kortison, men allergilegen vi bruker klarte å overbevise meg om at kortison i perioder er bedre for huden enn at det er konstant betent (som var alternativet).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig fint å få høre deres erfaringer :) Takk! Tror det blir en tur til legen, og gjerne også en hudlege.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...