Gå til innhold

vi skal bytte kjøkken. lurer derfor på hvor mange skap har du og skuffer har du.?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

kjøkknet vi har nå er 40-50 år gammelt. og må byttes. men lurer litt på hvor mange skap vi trenger og hva som er kjekt å ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du trenger så mange skuffer (store) som det er mulig å ha. I tillegg trenger du så mange veggskap opptil taket som du får plass til, minst mulig åpne hyllegreier. Så fokuserer du på å få romslig med benkeplass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenk over hva DU savner i kjøkkenet, og hvordan du skulle ønske du hadde det :)

 

Jeg anbefaler dype skuffer i underdelen av hele kjøkkenet. Skap til taket i overdelen. Plass til det kjøleskapet dere vil ha og sånt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skal bygge nytt kjøkken nå og vi kommer nok til å ha mest skuffer i benkene. Elsker de store kjøpmansskuffene, men må tenke på at vi skal ha plass til Kenwood'en og alle gryter og panner også. Må også ha en strategisk plassert roteskuff ;-) Vårt fine stålbestikk og noen dekketalerkner, samt vaser og termoser og slik skal også få plass, så en del dype skuffer må det bli. Vi skal ikke ha åpne løsinger, annet enn en bokhylle (sannsynligvis) plassert GODT vekk fra komfyr og matos. Vi har valgt vekk mye overskap til fordel for lys og luft. Vi skal bare ha det på en vegg. Derimot legger vi inn en normabred benk der det nå er mer en barløsning. Litt mindre plass på gulver og til spisebord, men mer bakeplass og flere skuffer. Vi skal også ha avfallskvern i vasken. Genial sak!

 

Sørg for å ha nok stikkontakter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tips til praktisk kjøkken:

 

I et av skapene eller en åpen hylle i skapseksjonen : monter en stikkontakt slik at du kan legge mobiler osv til lading der, så slipper du å ha de liggende på benken.

 

Velg store skuffer, dropp skaper nede

 

Strykebrett-skapet til IKEA synes jeg er genial, lettvindt å brette inn etter bruk og tar bare en liten skuffeplass.

 

"Heis" til kjøkkenmaskinen er unødvendig synes jeg, den kan likevel ikke stå på denne når den er i bruk, da faller den av..

 

Velg benkeplater av stein om du kan ta deg råd til det, du vil ALDRI angre. Man kan bake og søle rett på de, sette fra seg kjeler osv og bør ikke være redd for flekker.

 

Vi har daglig-serviset og glass/kopper i skuffer ved siden av oppvaskmaskinen og ikke i skapene over benken. Da kan ungene hjelpe til med å ta ut av oppvaskmaskinen og dekke bord osv uten hjelp allerede fra de er to år gamle og de synes virkelig det er stas!

 

Tenk på at åpne hyller samler mye støv, dropp det om du ikke er glad i å tørke støv ;-)

 

Vi valgte IKEA kjøkkeninnredning men kjøpte granitt benkeplater og dyrere hvitevarer (IKKE IKEA, de har ikke den kvaliteten vi ønsker) på den måten sparte vi penger på innredninga som vi heller brukte på benkeplater og hvitevarer. Det som er kjekt med IKEA synes jeg er at de har lang garanti, det holder seg faktisk bra (vi har utleieleiligheter med IKEA kjøkken som har holdt seg godt i maaange år) og så er det ikke så dyrt hvis man vil bytte stil og skifte dører osv.

 

Lykke til! og...dere får aldri for mange skuffer og skap, så kjøp så mange som det er plass til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi har 22 store 60 eller 80 skuffer og 8 60 eller 80-skuffer som er av de som ikke er så høye. 3 doble overskap og et enkelt pluss to høyskap. Vi har ikke så mange overskap pga at vi har en stor kjøkkenøy med skuffer på begge sider. Passe med plass , men ønsker jo alltid mere ;-) Er av typen med mye kjøkkenduppeditter og kjeler, tørrmat og mange meltyper..Har en egen skuff for kniver og en egen for krydder feks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest tilda med to små <3

"Vi skal også ha avfallskvern i vasken."

 

Husk at det bare er noen veldig få kommuner som tillater dette da! Vannrenseanleggene må være dimensjonert for slikt, og det er det dessverre veldig få som er.

Men heldig dere som (tydeligvis) bor et sted det er lov, kjenner jeg er skikkelig misunnelig på det, for det virker utrolig praktisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...