Gå til innhold

Sengevæting, råd og rettigheter


surre

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har en datter på 4,5 år som tisser i sengen omtrent hver natt. Selv om vi tek henne på do når vi legger oss tisser hun om natten. Hun våkner ikke av dette selv så når vi vekker henne "svømmer" hun i tiss.

Vi stresser ikke henne med dette, bare tek henne i dusjen og skifter på sengen.

 

Er det noen som har gode råd og tips om hvordan vi skal få henne tørr om natten? Kan hun få bleier på blå resept? Medisin? Hva kan hjelpe?

 

Finnes det litt "tøffere" bleier hun kan bruke? Det er nok ikke like kjekt for henne å gå i skuffen å låne lillebroren sine bleier..

surre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Når hun fyller 5 år, så får dere alt av inkontinensutstyr(bleier, kladder og alt sånt) på blå resept. Da får dere også prøve Minirin(medisin) på blå resept. Hvorfor har dere sluttet å ha på henne bleier om natten? Det blir faktisk ikke sett på som et problem før barn fyller 5 år.......

 

En kan ikke tvinge sovende barn til å bli tørre. Sånn er det bare. Hvor mye bevisste er dere selv når dere sover? Ikke noe som helst i hele tatt.

 

Hadde en av dere foreldre sengevætingsproblemer i sin barndom? Jeg tipper det, for dette er ekstremt arvelig.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere stresser ikke med det?!

 

Ærlig talt, dere har tydligevis stresset med det siden dere har tatt fra et lite barn bleier på natten som hun tydeligvis trenger! Hun svømmer i tiss omtrent hver natt, dusjer på natten og dere vekker henne når hun sover for at hun skal gå på do og tisse. Er det å ikke stresse?!?

 

Har selv et større barn som tisser på seg hver eneste natt, og bruker bleier. Det viktigste her er hva dere forklarer. Barnet vårt vet og er trygg på at dette ikke er h*ns feil, og får den søvnen det trenger ved at h*n har på bleie og dermed ikke svømmer i urin. Vi er under utredning nå, men det viktigste er å styrke barnets selvfølelse. Og slik dere holder på nå, så knuser dere den...

 

Først når barnet er over 5år, blir dette regnet som et medisinsk problem.

 

Anbefaler deg også å lese;

http://nhi.no/foreldre-og-barn/barn/sykdommer/sengeveting-enurese-2823.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...