Gå til innhold

Oppskrift på foccacia?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Litt tidkrevende, men kjempegod!

 

 

Deig

1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)

1 pakke tørrgjær

2-3 ss sukker eller honning

Salt

Litt chilipulver

Vann (ca 9 dl)

2 never saftige, soltørkede tomater

 

Oljeblanding

2 dl Extra virgin olivenolje

2-3 fedd hvitløk

1 ts timian

1 ts rosmarin

1 ts basilikum

1 ts oregano

Salt, gjerne fra saltkvern

 

 

Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete)

Finhakk tomatene og rør godt inn.

Heves 1 time under tildekking.

 

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

 

Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.

 

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

 

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.

 

Hev en time til under tildekking.

 

Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

 

Stek på 200 grader i 15 minutter til det har fått en gylden skorpe.

La brødet hvile i 15 minutter før servering.

Brødet blir ganske klissete av all oljen, men er fantastisk godt. Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med oliven, hvis du liker det. Prøv deg frem og finn din favoritt.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...