Gå til innhold

Vi skal bygge hus, men samboer vil eie alene...Tips??


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vi kjøpte leilighet sammen på onsdag. Siden jeg har litt lavere inntekt en min kjære skal vi fordele lånet 40-60.

Dette skrives da i samboerkontrakten og dermed gjøres dette opp helt rettferdig ved evnt brudd.

 

Du er nødt til å "kreve" å eie din del, du må jo ville sikre fremtiden til deg og barna dine? Hva som helst kan skje og da sitter du veldig mye bedre i det om du eier en del.

 

Håper det løser seg for dere, hadde jeg vært deg hadde jeg rådført meg med banken, uten samboeren din så de kan finne ut hva som er best for DEG.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ikke rare lånet han får til bygging av eget hus med en inntekt på 400 000...

Les godt gjennom svarene du har fått her, mye bra, ikke gå med på din samboers forslag!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Vil først få presisere at jeg ikke har lest alle innleggene, så det er mulig det er kommet nye opplysninger underveis som jeg ikke har fått med meg.

 

Dersom dere velger en ordning hvor du ikke er medlåntaker, BØR dere gifte dere så fort som rå! Du står mye sterkere ved et evt. brudd dersom dere har vært gift enn hvis dere kun har bodd sammen som samboere.

 

http://www.lovdata.no/all/tl-19910704-047-008.html#31

 

Mens dere er gift har du imidlertid ikke så mye du skulle ha sagt vedrørende forandringer din mann ønsker å foreta seg med boligen. Boligen regnes som hans og han har tingsrettslig råderett over sine egne eiendeler, jf. ekteskapsloven § 31 1. ledd (med visse begrensninger, se bl. a. § 32).

 

Skulle dere komme i den situasjon at dere ønsker å skille dere, vil du kunne gjøre gjeldende krav om medeierskap i huset som følge av at du har hatt den daglige omsorgen for barna samt bidratt økonomisk til underholdet. Dette følger bl. a. av flere dommer i Høyesterett (se bl. a. Husmordommen, Rt. 1975 s. 220) samt en nå kodifisert lovbestemmelse i § 31 3. ledd som innebærer at husmorarbeid skal vektlegges i spørsmålet om sameie er stiftet.

MEN om dere inngår ektepakt med bestemmelse om at huset skal være din manns særeie, vil du som utgangspunkt ikke kunne gjøre gjøre gjeldende krav om likedeling av verdien. Du vil likevel kunne kreve vederlag for de økonomiske ytelsene du har bidratt med under ekteskapet men som ikke har gitt avkastning.

 

Mitt råd til deg; GIFT DERE!

... og ikke skriv under på en ektepakt som stiller deg urimelig dårligere ved et evt. brudd enn hva ekteskapslovens egne bestemmelser medfører.

 

Hilsen jusstudenten :)

 

Ps: LYKKE TIL MED HUSKJØP/HUSBYGGING!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som hjemmeværende har du vært avskåret fra å tjene egne penger, samtidig som du har muliggjort at han har kunnet jobbe ute og legge seg opp økonomiske midler (ved å betale ned på lånet). Derfor reglene om husmorsameie :)

 

Ved skilsmisse skal formuen som hovedregel deles likt (med mindre dere har avtalt noe annet ved ektepakt), jf. § 58 1. ledd. Din mann kan imidlertid kreve at visse verdier unntas deling, men dersom du har bidratt like mye som ham ved naturalytelser (som husmorarbeid), skal det mye til å få medhold i kravet om skjevdeling (med mindre det er snakk om midler han har tilegnet seg gjennom arv eller lignende).

 

Poenget mitt er at du ikke nødvendigvis må stille opp som medlåntaker for å sikre deg økonomisk ved et vet. brudd! :) Men dersom dere velger ikke å gifte dere, vil jeg absolutt råde deg til å trumfe igjennom medeierskap i huset ved at dere begge står ansvarlige for lånet.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og dette uselviske sjarmtrollet bør man gifte seg med? Javisst får du flere rettigheter, men vil du gifte deg med fyren? Hvis ikke, eller forresten uansett, må du ikke finne på å godta hans "løsning"!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

skriv en samboerkontrakt, den bør ikke være at han eier alt eller at dere eier 50/50. Dere kan fint skrive en kontrakt som er i forhold til bidraget du legger i.

Men som flere andre sier her: å betale mat og klær er ganske mye det og, han frigjøres fra en god del med å ikke skulle bidra der. Kanskje han da burde betale bidrag til deg da?

Kjenner en som måtte betale kona ut av huset forde om hun kun hadde bidratt med mat og annet i husholdningen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg hadde ikke godtatt dette... med tanke på et mulig brudd, synes den var litt stygg mot deg. Skal du ikke ha noen rettugheter du da? stå på bar bakke... ? synes du og har rett til å eie og skape egenkapital ved et eventuellt brudd :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har du fått mange svart og jeg har ikke lest alle. Men jeg vil minne deg om at hvis du går med på dette og faller fra vil ikke din sønn fra før få ta del i noen av disse verdiene. Deres felles sønn vil få alle verdiene når han en gang arver. Du frarøver dermed din egen sønn sin morsarv ved å gå med på dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...