Gå til innhold

Biomor har vært


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg har ikke sagt noe om at barnets mor har lov til å gå inn i His hjem. Jeg sier at de, i følge det jeg har lest her inne, synes å ha like lite respekt for hverandre.

Hva Hi kaller barnets mor in real life vet jeg da ingenting om, jeg forholder meg kun til det hun skriver her inne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kjenner jeg må le her nå. Hva har det å si om HI omtaler stebarnas mor som biomor i en slik setting? Dette var da aldeles ikke hovedpoenget. Og hva er negativt med å si bio? Jeg er mine barns biologiske mor, hvorfor skal jeg ikke like å bli kalt ved den korrektev term? Jøsses navn. Her skal det krangles til enhver pris!

 

Men tilbake til ditt spørsmål. Jeg synes det er respektløst å gå inn i andres hus. Avtalen var at dere skulle være hjemme. Selv om hun er barnets biologiske mamma har hun ingen rett til å valse inn i ditt hus uten tillatelse!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Biomor er et mye greiere uttrykk. Da forstår mn hvem det dreier seg om uten å måtte forklare hele fammiliehistorien.

 

Hva med adoptivmødre? Skal ikke de kunne kalles "mamma"?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til alle dere sure Ladies:)

 

Bio blir brukt flittig her inni, og samme fader'n om hu skrev det da!?! Haha! Dere har lite å klage på om dere henger dere opp i det!

 

Til deg HI: jeg skjønner godt du blir forbannet! Synes du kan forklare det til henne og evt. mannen din skal ta en samtale også! Det er deres hjem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri hørt noen som har misslikt å bli kalt det, må være bare du som missliker det.

Snakker om å være prippen!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er det dummeste jeg har hørt damer. her inne har biomor/biologisk mor blitt brukt kjempe mye. det blir for dumt om dere skal hakke på andre i deres innlegg fordi de bruker slike begrep. dere skjønner jo at hun ikke kaller damen for biomor direkte til henne eller omtaler henne ved det til barna. kjære meg.. svar nå på det HI (som foresten er hovedinnlegger, et begrep vi bruker her inne på den som startet tråden du nå leser på) spør om.

 

jeg hadde sagt fra til BIOMOR, at jeg ikke synes det er greit å ha uvedkommede i huset mitt når jeg er borte! det er snakk om respekt for hverandre. hun hadde sikkert ikke likt om dere tok dere inn i huset hennes når hun var bortreist heller!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prippen? Hehehehe.. Kan du ikke komme med noe intelligent? I ÅREVIS har det vært diskusjoner om dette her inne. MANGE misliker å bli kalt biomor. De er mor/mamma. Det er kun STEMOR som trenger en distinksjon.

 

Ethvert oppegående menneske forstår dette :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det var riktig eller galt å gå inn til dere synes jeg avhenger mye av hvorfor hun gjorde det. Hvis det var for å hente noe viktig barnet hadde glemt eller fordi barnet veldig gjerne ville vise henne noe synes jeg ikke det var galt. Jeg regner med at barnet har egen nøkkel. Om avtalen for eksempel var at hun skulle komme kl. 16 og dere var forsinket synes jeg også det måtte være greit. Det var vel uansett barnet som var i fokus, ikke dere voksne.

Om hun gikk inn alene eller selv hadde planlakt å gjøre et eller annet der med barnet synes jeg det var galt hvis hun ikke spurte først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mor har vært her........

 

Da ville jeg tenkt, HI sin mor......

Ikke sikkert jeg hadde giddet åpn innlegget!

 

Det er en innarbeidet terminologi, folk forstår hva det dreier seg om. Jeg omtaler ikke megnselv som biomor, og jeg omtaler ikke hans barns mor som biomor. Men at det brukes i innlegg her for enkelthets skyld, blir jeg ikke fornerma av!

 

Samme hva som blir sagt, har barna mine bare en mamma! Og det vet de veldig godt, og de vet hvem det er. Fordi om de av og til i sinne, eller manipulering heller vil ha andre som sin mor. Så blir det avfeid med en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er da slettes ikke en innarbeidet terminologi! Det er et ord som egentlig ikke eksisterer!

 

Dessuten ville ikke overskriften vært "mor har vært her". Da snakker HI om sin egen mor. Overskriften ville vært "moren til stebarnet har vært her". Det er greit med korrekt norsk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde noen skrevet "moren til stebarnet" ville det vært andre som reagerte. Man kan ikke kalle et av barna i fammilien "stebarn" må vite, det viser jo at stemor ikke ser på barnet på lik linje som sine egne. Det er alt det!

 

Biomor er et rd som så godt som alle forstår hva betyr og det dekker et klart behov i det norske språk. Selvfølgelig eksisterer det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så adoptivmødre skal kalles mammas, mens biologiske mødre er biomor? Hva er det du prøver å si?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

MEn det er følelser. Terminologien er det den er. Det blir patetisk og lite intelligent å skape nye humbug-ord når det er ord allerede. Jeg blir helt flau over å være stemor når jeg ser hvor smålige mange av oss er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tøys.

 

Biomor høres ut som noe man bruker i forbindelse med eggdonasjon, adopsjon og til nød også fosterhjemsplasseringer.

 

Det er forøvrig snedig hvordan ingen bruker begrepet biofar her inne om sin egen eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Biomor er et ord MINORITETEN av befolkningenm forstår. Det er i tillegg unødvendig og får en til å tenke på adopsjon og donasjon. Det er dermed nedvurderende. Det eksisterer ikke som et ord i norsk språk nei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Biomor blir absolutt brukt masse her inne. Jeg har hengt her et år nå, og hadde aldri hørt det før jeg kom hit. Makan til gnåling til HI som bare har rettet seg etter hva bælmen her inne skriver. Jeg har ikke vært borti et eneste innlegg der det ordet var lagt for hat - før nå!

 

HI, du har rett til å føle deg overtrampet. Tør du ta det opp med henne på en grei måte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Overtrampet?? Hva betyr det?

 

Jeg har vært her i 8 år. Biomor har vært et utskjelt ord i alle de årene. Det finnes ikke ett eneste godt argument for å bruke det, det finnes mange mot. At en sær liten gruppe stemødre bruker det på denne nettsiden gjør det ikke til et allment akseptert ord.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er naturlig for meg å kalle meg mamma selv om barnet er adoptert. Barnet ble jo likevel født av en annen. Hun har aldri vært "mamma" for barnet. Hun er det grei for oss å omtale som "biomor". Det ligger ikke noe neggativt i det, men det er jeg som er "mamma". Slik erdet sikkert i mange andre fammilier også. Det er ikke en selvfølgeat den som føder barnet fortjener benevnelsen "mamma" akkurat sm det ikke eralle biologiske fedre som fortjener å bli kalt "pappa".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ordet biomor er nedvirderende overfor de som faktisk er mamma i betydningen oppdrar barnet, ikke kun føder det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For: Ordet gir en grei beskrivelse av fammilieforhold

Mot: Enkelte føler seg støtt av ordet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Argumentet ditt for holder ikke mål. De fleste vil tenke på biologisk mor brukt om kvinnen som fødte adoptivbarnet eller opphavet til fosterbarnet. Så det gir på ingen måte en grei beskrivelse av familieforholdene. Det er et meget forvirrende begrep.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...