Gå til innhold

Hva tror dere om E.coli utbruddet, kommer det til Norge?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ja, klart det. Ekspertene tror at viruset smitter via luften nå.. og da kommer det nok hit. (Det har vel egentlig allerede kommet,siden det var en mann fra Kr.sand som er innlagt allerede).

Kjøper agurk, ja. De er produsert i Norge de jeg kjøper.

Kan jo ikke slutte å spise..

 

De aner jo ikke hvor smitten kommer fra, nå er vel agurken friskemeldt så det kan være alt mulig rart. Kanskje er det kjøtt, kanskje er det jordbær, epler, gulerøtter eller hva som helst annet.

 

Vi importerer ganske mye mat hit til Norge så det er vel ikke usannsynlig at smitten kommer også hit.

 

Vi spiser som vanlig, men må innrømme at det ikke frister med rå mat som salat akkurat nå. Spiser helst varmebehandlet mat...

Annonse

Skjerp dere, jantelovjenter. Liker vinterflick, jeg.

 

De sa det på nyhetene i dag, at det er en ny stamme, så det er noen som er bekymret over at det kanskje kan smitte fra menneske til menneske. Det er ikke noe de vet med sikkerhet.

haha, em.. e-colie er ikke et virus, men en bakterie.. en bakterie en finner hovedsaklig i storfe avføring.. grunnen til at det er på agurker og salat osv er fordi dyreavføring blir brukt i økologisk landbruk da kunstig gjødsel er forbudt..

 

bakterien må være på den agurken du har kjøpt for at du skal bli syk.. den kan ha kommet dit ved sprøyting, overføring fra en agurk til en annen under høsting og frakting, eller fra mennesker som håndterer produktet før du kjøper det , som er smittet og har diare pga E. Colie og er slurvete med håndhygienen.. osv.. (gjelder ikke bare agurker, men annet grønnt og også kjøttvarer)

 

så at e.colie kommer til norge med søravinden er lite sansynilg. det er også ganske sjeldent det smitter fra en person til en annen, og i de tilfellene det gjør det er pga dårlig håndhygiene.

 

videre er det som regel ufarlig for friske mennesker å få i seg e.colie og de fleste opplever det som en vanlig runde med løs mage og så er det over. de som blir alvorlig syke er ofte små barn, eldre og de med nedsatt imunforsvar.. e colie er farlig for disse fordi det gir nyresvikt.

 

jeg har hatt e.colie i nær familie der den lille var på vippen mellom liv og død, så jeg tar ingen sjanser med min toåring. jeg har ikke tenkt å gi henne agurk eller salat aller andre grønnsaker som ikke blir varmebehandlet på forhånd før dette er over... e.colie bakterien dør dersom man koker/steker produktene godt, med tanke på andre økologiske varer som poteter og gullerøtter osv.. samme med kjøtt..

 

Takk for opplysende svar. De færreste blir nok syke, men det er tydelig at denne muterte varianten er mer aggresiv og at flere blir syke enn ellers, men det er nok fortsatt slik at de færreste blir syke.

 

Blir spent på om de finner smittekilden, er ikke agurkene friskmeldt?

 

Barna mine går i økologsik barnehage, trodde det skulle være så bra....

joda, økologisk mat er en bra ting, men alle ting har sine positive og negative sider :) rissikoen for å få i seg foreksempel kreftfremkallende kjemikalier er større på de varene som blir sprøytet med kunstgjødsel, og e.colie er en av farene med økologisk.. og sansynligheten for ar "rene" elelr økologiske produkter er sunnest er naturlig, da det er det vi er "ment" til å spise og produsere ut ifra det vi har tilgjengelig fra naturen sin side..

 

spanske agurker var visst friskmeldt sto det på vg.. :)

 

at flere blir smittet er ikke usansynlig, men at alle blir alvorlig syke og trenger behandling er mindre sansynlig :) men om en er nøye med å vaske ekstra godt de grønnsakene en skal spise rå og er påpasselig med hygiene etter toalettbesøk osv er sjansen betydelig redusert :)

Annonse

Vel, i følge nyhetene finnes e.coli bakterien kun i Tyskland...

De få svensker og dansker som har blitt smittet fikk i seg e.coli etter å ha vært i Tyskland. Er usikker om det siste tilfellet på sørlandet...

De e.coli bakteriene som ble funnet på spanske agurker er vanlige og ikke av den farlige dødelige typen...agurkene er friskmeldt... smittekilden er forblir mysterium, men keg tror det har noe med akkurat det stedet i tyskland å gjøre...(rundt hamburg)siden det er KUN der folk har blitt smittet- området rundt Hamburg...og generelt nordtyskland...

Men vi skal til Tyskland neste uke og jeg har såååååååååå lite lyst til å gjøre det...

 

HI

farlig e.colie finnes også i norge, men er ikke den samme som skaper sykdom i tyskland.. den nye og muterte e.colie bakterien de kinesiske myndighete er redde for stammer fra sentralafrika.. og har mest sansynlig heller ikke noe å gjøre med utbruddet i tyskland :)

 

hvert år dør mennesker i norge av denne bakterien, så det er egentlig ikke noe nytt, men tydelig at en ukjendt kilde i tyskland skaper mange tilfeller av alvorlig syke..

 

og det er jo enda en stund til neste uke og mulighetene er mange for at kilden blir funnet før den tid. om det er snakk om et parti med grønnsaker for eksempel så vil disse infiserte grønnsakene mest sansynlig være borte fra markedet når dere kommer ned, enten fordi de har funnet kilden og tatt produktet av markedet eller fordi folk har kjøpt tomt partiet med infiserte varer.. butikker får ofte påfyll av varer iløpet av to uker, og disse trenger ikke være infisert selv om de kommer fra samme leverandør.. :) og de som har blitt syke har nok ikke blitt syke de siste dagene, da det tar litt tid før man blir dårlig og ivertfall så dårlig at en søker medisinsk hjelp..

 

krysser fingrene for at ting har fått en løsning til neste uke, og at dere kan nyte turen! :)

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...