høstjenta ~ lille vesla mi Skrevet 20. mai 2011 #1 Skrevet 20. mai 2011 laget som omelett/eggerøre? Bare uten salt/pepper og annet krydder/smak...
høstjenta ~ lille vesla mi Skrevet 20. mai 2011 Forfatter #2 Skrevet 20. mai 2011 Ingen som vet eller har prøvd+
Eliida Skrevet 21. mai 2011 #4 Skrevet 21. mai 2011 Ojda - jeg har gitt egg (omelett og brødbiter dyppet i litt eggeplomme). Ikke mye, men litt og hun elsker det.. Nå er hun 11 mnd og ga henne litt egg første gang ca. 9 mnd. Som sagt ikke mye, men hun får smake på det meste av hva vi spiser...
MissVaiper Skrevet 21. mai 2011 #5 Skrevet 21. mai 2011 I følge matportalen sine sider advares det kun mot MÅSEegg og ikke vanlig egg. Det viktigst er nok å være forsiktig i begynnelsen for å se om babyen tåler det. http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/egg/#tabs-1-1-anchor Hva slags reaksjoner som oppstår hvis en med eggallergi spiser egg eller mat som inneholder egg, varierer fra person til person. Eksempler på reaksjoner er diaré, magesmerter, elveblest, forverring av eksem, pusteproblemer/astma og allergisk sjokk. http://www.naaf.no/Fakta/Mat/Nyttig-a-vite-om-eggallergi/
sthans Skrevet 21. mai 2011 #6 Skrevet 21. mai 2011 Det er eggehviten, ikke plommen, som er hovedårsak til eggeallergi. Før fyllte året anbefales det derfor å lage f eks omelett på bare plommen - bruk f eks apsolje til steking, ikke noe salt. Deilig for små tasser :-)
lillenims Skrevet 21. mai 2011 #7 Skrevet 21. mai 2011 Hvem anbefaler at det kun er eggeplomme som brukes?
Puppen og lillemor Skrevet 22. mai 2011 #8 Skrevet 22. mai 2011 det er med egg som med alt annet - bare bra at de får smake det tidlig. Hvis man ammer bør man i hvert fall passe på å gi smaksprøver på så mye som mulig mens de får morsmelk - for det beskytter mot allergi. Ingen grunn til å ikke gi egg, men det er en av de matvarene det kan være greit å følge litt med de første gangene det spises. Gi en liten smaksprøve og følg med om det blir noe utslett, diare osv.. Gi en smaksprøve noen dager før du gir større mengder! Dette med å la være å gi visse matvarer for å forebygge allergi er helt tilbakevist - det viser ser at det heller er det motsatte som gjelder
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå