Gå til innhold

Noen som har oppskrift på potetsalat som de vet er god? :)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har funnet flere oppskrifter, men rekker ikke "prøve ut" før den skal serveres..

 

..så da håper jeg at noen har en bra og utprøvd oppskrift...?

Fortsetter under...

Gjest Kira ønsker seg en til ♥
Skrevet

Jeg synes min er god, selv om den er ganske "vanlig".

 

Koker opp poteter i terninger. Mens de avkjøles blander jeg 1 boks rømme, 1 pose ekte majones, ca 2 fedd hvitløk, en ts ketchup, litt vårløk/purre, litt salt og litt pepper. Lar dette stå i ca 20 min før jeg heller potetene oppi.

 

Som sagt, helt vanlig potetsalat, men god;)

Skrevet

Jeg får alltid skryt av potetsalaten min, men jeg innrømmer jo at jeg fant den på matprat.no :-) Dessverre fant jeg den ikke nå, men den består av 1 box rømme, 1 pose majones, 1 ts sennep, 8-10 poteter, 2 epler, 1 dl sylteagurk, 1 purreløk. Hakk opp og rør sammen.

 

Den er så god at jeg ALLTID blir spurt om å lage den til dåp, konfirmasjoner, julelunsj, bursdager etc.....nesten så jeg angrer på at jeg begynte å lage den :-)

Gjest Kira ønsker seg en til ♥
Skrevet

Oh, epler hørtes godt ut oppi, det har faktisk ikke jeg tenkt på! Skjærer du dem i små biter uten skall? Og hvilken farge på eplene er de beste å bruke?

Skrevet

Jeg syns grønne epler er best, da får du en litt søt/syrlig smak, utrolig godt :). Jeg bruker bare ca 1/2 pose majones på 1 bx rømme, syns salaten blir litt "friskere" da:)

Skrevet

Tusen takk for svar!! Da blir det den med epler :)

(..så får vi håpe jeg får like mye skryt:)...)

Annonse

Gjest Yunie
Skrevet

Ps, bruk creme fraiche istedet og litt mindre majones.. Folk tror det er veldig godt med mye majones men det er kvalmende.

Skrevet

Takk for tips, stoler på det:)

Skrevet

jeg lager min potetsalat helt uten majones, og får alltid masse skryt for den ;)

 

kok poteter (gjerne en sort du kan spise med skallet på) i små terninger.

 

bland en boks lettrømme med en liten boks mais og en halv rødløk hakket i småbiter. Tilsett litt dill (halv teskje eller mindre), og masse natvigs krydderblanding (her må man nesten smake til litt selv, men jeg bruker vel nesten et par teskjeer, tenker jeg.)

 

Bland de kokte potetbitene med rømmeblandingen, og server gjerne mens blandingen enda er varm.

Skrevet

En litt anderledes variant som jeg er veldig gla i:)

 

Kokte poteter (gjerne nypoteter med skrellet på), del dem kun i to.

Cherrytomater (deles også bare i to).

Fetaost

Purre/vårløk

Pinjekjerner (varmes på pannen).

 

:)

Skrevet

Jeg mener selv denne oppskriften er knallgod! Har arvet den av min mor og fått masse skryt for den og delt den med mange allerede. Den har en veldig frisk og "sommerlig" smak. Den er også uten majones, da jeg er enig i at majones kan være kvalmende.

 

6-8 kokte, avkjølte poteter i terninger (bør kokes dagen før)

2-3 røde epler i terninger

Dressing:

1 boks rømme

4-5 spiseskjeer agurksaft (fra et glass med sylteagurker)

2 stk hakkede syltegurker

3-4 ss sukker

pepper og evt litt salt

evt frisk gressløk

 

Jeg pleier å slumpe på dressingen, men har skrevet opp det jeg mener er sånn ca passe, så får du bare smake det til!

Skrevet

Tysk Potetsalat:

 

1 boks creme fraiche

2 ts eplecidereddik

1 ss Dijonsennep

2 ts sukker

1 ts salt

litt nykvernet pepper.

 

Blandes sammen. Ha oppi ca. 6-8 kokte poteter i terninger, ca. 250 g. strimlet, stekt bacon, og 2 epler i små terninger. (Gjerne Pink Lady, uten skall).

 

Potetsalaten er best når den serveres lunken.

 

Vil man ha mere smak er det bare å ha oppi mere sennep/eddik. ;)

 

 

 

Denne salaten er knallgod, og oppskriften har jeg fått av en venn av meg, som i sin tid fikk den av sin tyske hybelvertinne. ;)

Skrevet

Jeg har en godt utprøvd, fantastisk god, potetsalat. Ser de andre oppskriftene du har fått er av den "hvite" typen med rømme/creme fraiche. Min har ikke det, men heller en god vinaigrette over.

 

Kok 10 - 12 poteter og avkjølt (kok de gjerne dagen før). Del disse i 4-6 biter etter størrelse.

Del en rødløk i to og skjær den i tynne ringer. Hakk 1-2 hvitløksbåter. Du kan også tilsette litt purre eller vårløk.

Lag vinaigretten av 6 ss god olje (jeg bruker oftest olivenolje), 3 ss (hvitvins)eddik (du kan også bruke sitronsaft). Smak til med salt og pepper (1/2 ts salt og et dryss med pepper bruker jeg).

Legg løk og poteter lagvis i bollen, strø krydder mellom (basilikum og/eller oregano er godt). Hell over vinaigretten like før servering.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...