Gå til innhold

fisk til baby? og krydder i maten?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Når er det greit å begynne å introdusere fisk (og kjøtt) til de små? noen som vet det?

 

Snuppe er snart 7 måneder og er veldig glad i grønnsaksmos av forskjellige typer - og jeg vurderer nå å prøve å koke laks og gi henne det sammen med grønnsakene. Og så etter hvert kjøtt og kylling. Men er det noen grunn til å vente med dette? eller er det bare å starte?

 

Og når kan man begynne å bruke litt krydder (ikke salt selvfølgelig) i maten man lager til de små? Foreløpig har hun bare fått grønnsaksmos uten noe kydder eller smakstilsetning, men kan jeg nå begynne å ha i litt smak? Jeg tenker f.eks. urter (timian, basilikum) og eventuelt hvitløk, ingefær osv

Videoannonse
Annonse
Skrevet

hei, jeg skal snart starte med litt kjøtt, kylling tenkte jeg, det er visst ved 7 mnd alder at det er ok med det. Gleder meg til å gå igang :)

 

typisk baby/barnevennlige urter er

 

basilikum

timian

persille

koriander

dill

laurbærblad

oregano

mint

rosmarin

 

krydder:

 

kanel

hvitløk

ingefær

muskatt

kardemomme

ginger

Skrevet

Her fant jeg en fin oversikt over når man kan introdusere diverse ting:D

Men vær litt obs på at fisk er et vanlig allergen på samme linje som melk,nøtter, egg etc, så kan være greit å være litt på vakt, men de anbefaler jo å bare prøve i vei nå om dagen :D

 

http://www.klikk.no/foreldre/dinbaby/article240309.ece

Skrevet

supert! Da blir det mye ny og spennende mat på snuppa fremover :)

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...