Gå til innhold

fisk til baby? og krydder i maten?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Når er det greit å begynne å introdusere fisk (og kjøtt) til de små? noen som vet det?

 

Snuppe er snart 7 måneder og er veldig glad i grønnsaksmos av forskjellige typer - og jeg vurderer nå å prøve å koke laks og gi henne det sammen med grønnsakene. Og så etter hvert kjøtt og kylling. Men er det noen grunn til å vente med dette? eller er det bare å starte?

 

Og når kan man begynne å bruke litt krydder (ikke salt selvfølgelig) i maten man lager til de små? Foreløpig har hun bare fått grønnsaksmos uten noe kydder eller smakstilsetning, men kan jeg nå begynne å ha i litt smak? Jeg tenker f.eks. urter (timian, basilikum) og eventuelt hvitløk, ingefær osv

Skrevet

hei, jeg skal snart starte med litt kjøtt, kylling tenkte jeg, det er visst ved 7 mnd alder at det er ok med det. Gleder meg til å gå igang :)

 

typisk baby/barnevennlige urter er

 

basilikum

timian

persille

koriander

dill

laurbærblad

oregano

mint

rosmarin

 

krydder:

 

kanel

hvitløk

ingefær

muskatt

kardemomme

ginger

Skrevet

Her fant jeg en fin oversikt over når man kan introdusere diverse ting:D

Men vær litt obs på at fisk er et vanlig allergen på samme linje som melk,nøtter, egg etc, så kan være greit å være litt på vakt, men de anbefaler jo å bare prøve i vei nå om dagen :D

 

http://www.klikk.no/foreldre/dinbaby/article240309.ece

Skrevet

supert! Da blir det mye ny og spennende mat på snuppa fremover :)

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...