Gå til innhold

Lavkarbo; hva bruker dere som tilbehør til middag?


Anbefalte innlegg

Der som lever på lavkarbo-kosthold, hva bruker dere "istede" for ris, poteter og pasta?

Syns det er litt vanskelig å finne noe godt å ha til ulike middagsretter. Har tidligere brukt en del gratinert blomkål og det er jo veldig godt men trenger andre tips til tilbehør også.

 

I morgen starter jeg på ny opp på lavkarbo og trenger derfor masse gode tips og inspirasjon ;-)

Fortsetter under...

Jeg bruker salater, blomkål, brokkoli, rosenkål, asparges, sopp, sellerirot, litt kålrot, løk, tomat, purre, paprika, .... det meste i grønnsaksdisken som ikke er potet eller lignende.

Grønnsakene wokes, gratineres, kokes...

Jeg pleide å lage blomkål, brokoli i forskjellige varianter.. Feks: blomkål ris.. Riv blomkål stek i stekepanne med smør, løk og hvitløk:-) trur jeg pleier å steke det i ca 5 min,får litt ris kosistens.. kjempe godt til kjøtt, kylling:-)

 

Ellers ble det mye wok, gratinerte grønsaker, salat, "pasta" laget av scuash..

 

Laget også wok grønnsaker med cheddarsaus(pose fra santa maria). blandet sammen i stekepanna.. kjempe godt!

Koker blomkål og enten litt sellerirot eller neper. Moser og blander med fløte og smør.

Fersk agurk bruker jeg mye, eller stekt løk, champignon (som også er godt å marinere uten å steke den), rødløk, paprika...

Salat er godt, med jacobs rømmedressing med lite karber.

Til taco bruker jeg stekte osteskiver med jalapeno (kavli).

Ellers greier jeg meg fint uten noe ved siden av også. Bare fisk og rømme f.eks.

Men ellers blir det noe woking og gratinering slik som deg.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...