Gå til innhold

Hvor mye får jeg ha barnet om jeg går fra samboer?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ingen automatikk i at mor tar med seg et såpass stort barn. Om faren nekter og også vil ha omsorgen må dere til mekling før noen som helst kan flytte med barnet.

 

Blir stadig overgitt her inne. Ene dagen er det innlegg hvor alle skryter av mennene og ingen kan skjønne de "bitre" alenemødrene som ikke lar faren ha barna like mye som de selv. I neste omgang er det daglig innlegg om noen som går fra hverandre, og alle anbefaler da moren å bare flytte med barnet.

 

Skjønner ikke hvordan noen kan tro at en av partene bare kan flytter med barnet? Hva om dere selv kom hjem fra jobb en dag og faren hadde flyttet med barna?

Heldigvis har vi et lovverk som kan straffe dem som tar seg til rette. Saken hadde væt en helt annen om barnet va rnyfødt og mor ammet.

"Avgjørelsen av hvem barnet skal bo fast hos skjer i praksis ofte på en vilkårlig måte, ved at en av foreldrene flytter ut av felles hjem – med eller uten barna – uten at spørsmålet er avklart eller i det hele tatt drøftet.

 

Jeg vil presisere at ingen av foreldrene har anledning til å flytte med barna ut av hjemmet uten avtale eller annen avklaring. Dette kalles for selvtekt, og en slik handling vil kunne få negativ betydning senere i saken.

 

Dersom man står i et samlivsbrudd og ikke kommer til enighet om hvem barna skal bo hos, så må man be retten om en midlertidig avgjørelse av spørsmålet. Slike saker skal prioriteres høyt hos domstolene og saken avgjøres normalt etter et forberedende rettsmøte hvor partene får anledning til å forklare seg for dommeren, noen ganger med en sakkyndig til stede. Det kreves ikke forutgående mekling hos familievernkontoret for å få en midlertidig avgjørelse.

 

Hvordan avgjøres hvor barnet skal bo fast?

 

I de aller fleste tilfeller blir foreldrene enige om dette. Vi anbefaler at det alltid lages skriftlige avtaler om foreldresamarbeid, slik at det er lett å finne ut hva man egentlig har vært enige om.

 

I de tilfeller hvor man ikke klarer å bli enige om dette viktige spørsmålet på egen hånd, må man be om mekling hos familievernkontoret. Hvis heller ikke mekling fører til enighet, kan man bringe saken inn for tingretten.

 

Domstolene skal ta alle sine avgjørelser ut ifra det som etter alle sakens omstendigheter fremstår som den beste løsningen for barnet. Retten står ganske fritt i sin avgjørelse, og er ikke bundet av partenes påstander. I mange saker bruker man sakkyndige, og retten vil ofte legge avgjørende vekt på dennes anbefalinger om hva som er best for barnet. "

 

 

http://www.verdensbestepappa.no/artikkel11-fire_begreper_i_barneretten.html

 

 

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...