Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har lest 3 mndr., men noen sa det er lenger - er det noen som vet noe om det?

Og hva problemet er med å bruke det om det har vært i fryseren lenger?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

dette står det på ammehjelpen.no =)

 

 

rosset morsmelk

 

De offentlige retningslinjene angir at melk til fullbårne barn anbefales oppbevart i dypfryser (-18 grader) i 6 måneder, og 3 måneder for premature barn. Melk som er frosset lenger enn dette, kan i de fleste tilfeller også gis til barnet, men muligens med et litt dårligere næringsinnhold. Ta i så fall hensyn til om melken er oppbevart i stabil og riktig temperatur. Melken er i de fleste tilfeller god nok til barn som ikke drikker utpumpet melk særlig ofte; mens for de som fullpumper og kun gir frosset morsmelk kan det være greit å holde seg til de anbefalte retningslinjene.

 

Melk som har vært i fryseren lenger enn 6 måneder bør i de fleste tilfeller fint kunne brukes iblandet grøten til de barna som har begynt med fast føde.

 

Det er best at morsmelk som skal fryses settes i fryseren med en gang. Det går fint å helle ny melk rett over i en emballasje som inneholder frossen melk. Mengden allerede frossen melk bør være større enn mengden som nettopp er utpumpet, ellers er det risiko for at den tiner.

 

Har melken stått lenge i kjøleskap før frysing, bør den brukes med en gang etter tining, fordi bakterieveksten er større enn når melken er satt rett i fryser. Merk emballasjen godt.

 

God og sikker oppbevaring gir mindre sjanse for at melken får en liten bismak etter frysing, les mer om sikker oppbevaring nedenfor. Om du opplever at melken endrer smak eller lukt under oppbevaring, kan du lese mer om dette her.

 

Skrevet

åh, strålende. Takk for hjelpen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...