Gå til innhold

Lite krevende å jobbe i barnehage


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

21.13:alt du skriver er sludder og viser bare hvor lite du kan om det som kreves for å gjøre en god jobb i en barnehage :)

 

Fortsett med tullet ditt om at folk er hårsåre, det dreier seg ikke om det. Det dreier seg om at du kommer med utsagn som er helt latterlige :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Joda, jeg har barna mine i barnehage. Og er meget fornøyd med det. Og du må lese hva jeg kriver. Jeg har aldri noen gang skrevet at barnahageansatte er enkle og har lite hjernekapasitet. Jeg har krevet at det å jobbe i barnehage krever lite.

 

Har heller aldri rakket ned på barnehageansatte.

 

hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg syntes var mest krevende var alt bråket - hyling, roping, bæljing og skriking. Kle av og på, kle av og på - leke med barna ute og hive på seg et ekte smil når man var med i leken.

Jeg ble gåen i hodet og jeg ble gåen i ryggen og jeg var helt utmattet etter en dag.

At man ikke trenger å tenke de store tankene, er jeg enig i, men det er ikke nødvenigvis det jeg legger i ordet "krevende"

 

Hilsen læreren lengre oppe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...også kan du plusse på:

- observasjoner og kartlegging av barn

- individuelle planer for de som trenger det

- samarbeid og rapporter til andre instanser ( PPT, barnevern, BuP, fysio, osv)

- treningsopplegg for enkeltbarn

- språktrening

- dokumentasjon av pedagogisk opplegg

- holde seg faglig oppdatert

- veiledning av personale og av foreldre som ønsker det

-foreldresamtaler og annet foreldresamarbeid

- lederteam, med alt det innebærer

- avdelingsmøter, personalmøter, planleggingsdager

- planlegging av alt fra enkeltaktiviteter til 5- årsplaner

- foreldremøter

- samarbeid med skolen før skolestart

- ansvarsgruppemøter

- innkjøp til avdelingen

- opplæring av nytt personale og vikarer

 

...det var noe av det jeg kom på i farta som en ped.leder må gjøre, i tillegg til alt det du nevnte. Mye av dette driver også de DYKTIGE assistentene med.

 

Det jeg er mest imponert over er din manglende observasjonsevne. Om du jobbet i barnehage mer enn 14 dager, og det du skrev opp var det eneste du fikk med deg av det som foregikk der. Da kan ikke du ha vært veldig aktiv på avdelingsmøter, personalmøter og planleggingsdager. Men om du sov deg gjennom disse, så forklarer det mye av det faktum at du mener jobben er lite krevende.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror du seriøst at de tingene du ramset opp over her er det som gjør at barna får en bra bhg-hverdag, lærdom og utvikler seg til sitt beste potensialet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har også jobbet i barnehage, og min erfaring er at på babyavdelingen ble jeg fysisk sliten (12 babyer som hele tiden skulle skiftes bleie på, opp og ned av stellebord, bæres når de skrek, løftes opp og ned av stoler, opp og ned av vogner, kles av og på yttertøy osv.).

 

På avdelingen for store barn var det ikke så mye fysisk arbeid, færre unger som skulle skiftes på og de fleste trengte kun litt hjelp til yttertøy. Men her var det mer psykisk krevende med samlinger, tusen spørsmål som skal besvares, tusen konflikter som skal løses og støynivået var mye høyere. Her ble jeg sliten i hodet etter en arbeidsdag...

 

Alt i alt, uenig med deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hahaha. Må le jeg. Å være ped.leder er en lederjobb med personalansvar, ansvar for foreldresamarbeid og ikke minst ansvar for en hel bråte med barn som alle skal følges opp på utallige måter. Hvert enkelt barn krever en egen tilnærming og en egen oppfølging. Det er en stor fysisk belastning å jobbe i barnehage (spesielt småbarnsavdeling) og en skal ha god psyke også.

 

Sånne bastante holdninger som du kommer med nå, HI, er med på å undertrykke barnehageansatte og hemmer kvaliteten barna dine får i barnehagen. Jo lavere lønninger og dårligere selvfølelse de som jobber der har, jo dårligere kvalitet får barna dine. Jeg er ped.leder og synes jeg har en kjempeviktig og krevende jobb. Nei, jeg er ikke mindre intelligent eller lat. Jeg gir mitt beste hver dag og DET er krevende. Men det er tydelig at du ikke ga ditt beste eller så hvor mye som faktisk krever av deg i det yrket. Og hvis du kun så det trivelige og trivielle med jobben så er det ikke rart at du syntes det var lite krevende. Å skulle observere og stimulere 9 barn under 3 eller 18 barn over 3, derimot, DET krever mye. Du har sikkert ikke lest rammeplanen heller.

 

Jaja, gidder ikke å hisse meg opp mer over sånne som deg. Kan vel heller slenge i retur at jeg trenger igrunn ikke allmennlege, det eneste som trengs der er vel å kunne google og skrive resepter. Det er vel omtrent like sneversynt og lite innsiktsfullt som det du nettopp lirte av deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden du har rukket å utdanne deg til lege regner jeg med at det er noen år siden du var i barnehage. Jeg jobbet i barnehage rundt år 2000 før jeg fullførte vgs. og begynte på førskolelærerutdanning. Jeg fikk supre tilbakemeldinger og koste meg maks uten å være utslitt da jeg kom hjem. Deilige dager jeg husker med stor glede, og mye tankevirksomhet krevde det heller ikke.

 

I 2007 var jeg ferdig utdannet. Hverdagen var da en helt annen og det hanldet ikke bare om at jeg hadde flere oppgaver enn da jeg var assistent. Kravene er høyere og resurssene mindre enn de var da. Kolleger som har sluttet og begynt i andre jobber sier at de har et helt annet overskudd.

 

Du sier at du ikke har rakket ned på barnehageansatte. Vel, du rakker da ned på veninnen din som er førskolelærer. Det er ikke sikkert hun er en god førskolelærer, det aner jeg ingenting om. Jeg siterer ikke ped-bøker til venner, faktisk er ikke teoriene det viktigste jeg har lært.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Almennlege sa du, det er jo iallefall IKKE en krevende jobb.. Haha.. Alle her inne har jo vært hos en lege å vet hvor lite de gjør... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...